moeMoeskroen
staStandard
1-1
90' Astrit Ajdarevic (pen)
Tomas Taecke

Standard heeft zich met een gelukje geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. Pas in de blessuretijd kon Ajdarevic vanop de stip verlengingen afdwingen (1-1), waarin de Luikenaars finaal aan het langste eind trokken (2-3 n.v.)

In een goedgevuld Le Canonnier nam Standard de beste start. Batshuayi kon koppen maar doelman De Vlamynck was vanaf de eerste minuut bij de les. Na vijf minuten was het enthousiaste thuispubliek meteen aan het feest. De Rouches werden op de tegenaanval via Ruiz koud gepakt, Mezine kon Les Hurlus aan de tweede paal op voorsprong schieten. Meteen een opdoffer van formaat voor Standard, dat nochtans met min of meer zijn beste formatie naar Henegouwen was afgezakt (1-0).

Op het halfuur incasseerden de Luikenaars een tweede tik. Batshuayi werd op aangeven van de lijnrechter rechtstreeks uitgesloten na een slag in het gezicht van Pichot. De Rouches konden zich maar moeilijk herstellen, Ron Jans greep nog voor de pauze in. Ogunjimi nam de plaats in van Gonzalez, maar ook hij kon niet voorkomen dat Standard met een kleine achterstand de rust indook (1-0).

Kort na de kampwissel kon doelpuntenmaker Mezine alleen op Moris afgaan, Pocognoli keerde goed terug en voorkwam zo een tweede tegendoelpunt. Standard zocht naar oplossingen maar kwam ook in de beginfase van het tweede bedrijf nauwelijks in de buurt van de thuisdoelman. Jans wisselde Bulot voor Mpoku maar kon eigenlijk iedereen van het terrein halen. Enkel Ogunjimi ondernam een poging, zijn kopbal ging hoog over. Een kwartier voor inrukken was de invaller dicht bij de gelijkmaker maar op voorzet van Buyens tikte de spits de bal net voorlangs.

De tien Luikenaars hanteerden de lange bal maar waren niet bij machte de vroege tegengoal onschadelijk te maken. Een kopbal van Ajdarevic werd nog van de lijn gekeerd. In de absolute slotfase mikte Van Damme nog net naast en toch slaagden de Rouches er alsnog in verlengingen af te dwingen. Ogunjimi werd in de grote rechthoek neergehaald, strafschop oordeelde scheidsrechter Smet. Ajdarevic faalde niet, de verlengingen waren een feit (1-1). De Luikenaars en hun meegereisde fans waren door het dolle heen en zetten het feest al na twee minuten in die eerste verlenging verder. Een voorzet van Goreux belandde via Ogunjimi en een verdedigend been tegen de netten, Standard klom voor het eerst op voorsprong (1-2).

Lang waren de Rouches niet aan het feest. Goreux beging een domme strafschopfout, Ruiz zette de elfmeter nog in de eerste verlenging feilloos om (2-2). In de tweede verlenging begon de thuisploeg wat vermoeid te geraken en dat kende zijn gevolgen. Vainqueur miste van dichtbij maar Van Damme kon in de herneming het leer tussen de palen koppen (2-3). Standard hield de voorsprong deze keer wel vast en ontsnapt na een avondje bibberen aan een ontluisterende bekeruitschakeling.