Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel
Rudy bezorgt Cercle langverwachte zege
Tomas Taecke

Cercle Brugge heeft zijn eerste seizoenszege beet. Groen-zwart domineerde tegen een onbestaand Charleroi negentig minuten lang en werd daarvoor in de slotfase van de partij via Rudy beloond (1-0).

Tomas Taecke in Brugge

Bob Peeters stuurde voor de derde opeenvolgende keer dezelfde basiself de wei in. Aan de overzijde was er voor Rossini opnieuw geen basisplaats weggelegd. Vroeger dan verwacht speelden Cercle Brugge en Charleroi een ware degradatietopper.  Groen-zwart begon gretig aan de partij die absoluut niet verloren mocht worden. Na tien minuten ging Van Eenoo neer in de grote rechthoek, maar de jonge Bruggeling kreeg het nadeel van de twijfel. Cercle kende een uitstekende start, maar kon aanvankelijk uit het veldoverwicht geen doelkansen puren. Charleroi had weinig in de pap te brokken en kwam enkel in de buurt van Coppens via een slap schot van N'Ganga.

Halfweg de eerste helft nam Van Eenoo doelman Mandanda onder vuur, maar het leer zoefde naast. Bij een zeldzame uitbraak van de Carolo's knalde Kage hard maar onbesuisd over. Via Uchebo kreeg Cercle voorbij het halfuur een eerste grote mogelijkheid. De Nigeriaanse spits kon op hoekschop vrij koppen, maar mikte centimeters naast het doel van de Henegouwers. Nog voor de rust infiltreerde Carvalho uitstekend, maar ook hij kon het leer niet tussen de palen deponeren. Nadat groen-zwart de volledige eerste helft voor zijn rekening nam, gingen we halverwege met een ongewijzigde stand rusten (0-0).

Cercle ging na de kampwissel op hetzelfde elan verder. Na vijf minuten belette Mandanda Iachtchouk tot tweemaal toe het scoren. De Carolo's ontsnapten, voor groen-zwart wou het maar niet lukken. Op het uur duwde de bezoekende doelman een plaatsbal van Carvalho nog net in hoekschop. De ondertussen ingevallen Rossini kon niets aan de situatie veranderen. Cercle was baas, Charleroi onbestaande. In het slothalfuur speelden de Bruggelingen integraal op de speelhelft van de Henegouwers, maar de grote kansen bleven uit. Peeters gooide na Rudy en Bakenga ook nog Janssens in de strijd.

Kort voor inrukken kreeg Cercle dan toch wat het verdiende. Invaller Rudy ging vanop afstand zijn kans, de bal verdween via een verdedigend been achter Mandanda tegen de touwen (1-0). Groen-zwart pakt zijn eerste zege na een voortreffelijke pot voetbal. Charleroi kreeg uiteindelijk waar het negentig minuten lang om vroeg, de Bruggelingen waren door het dolle heen na de eerste overwinning van het seizoen.