Speeldag: Speeldag 7
Stadion: DSB Stadion
Doelpuntenkermis tijdens AZ - RKC
Sam Soetaers

AZ en RKC speelden een spectaculaire wedstrijd. Er vielen zes doelpunten, netjes verdeeld over de twee ploegen.

Wie doelpunten wilde zien, moest daarvoor in Alkmaar zijn. AZ speelde er 3-3 gelijk tegen RKC. Al na vijf minuten spelen opende Elm het doelpuntenfestijn. Hij kan kon een voorzet van Maher binnnekopppen. Ook de bezoekers hadden niet veel kansen nodig om te scoren. Chevalier schoot de bal in de verste hoek binnen.

Een mooie solo van Altidore zette na 24 minuten spelen de 2-1 op het bord. Maar nog voor rust kon van Mosselveld de gelijkmaker scoren. Meteen na de koffie sloeg RKC opnieuw toe. Drost zette zes verdedigers in de wind en scoorde de 2-3. Maher kon in de slotfase nog de gelijkmaker scoren.

Bij AZ stond Maartens Martens in de basis. Hij werd na een uur spelen vervangen.