Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Santiago Bernabeu
Real Madrid boekt makkelijke zege tegen Deportivo
Christophe van den Boom

Real Madrid heeft makkelijk gewonnen tegen Deportiva La Coruña. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar Cristiano Ronaldo loodste de thuisploeg met een hattrick naar de overwinning. Het werd 5-1.

In de openingsfase zag De Koninklijke er niet goed uit. Aanvaller Riki liep door de defensie en knalde het openingsdoelpunt in de verste hoek binnen. Niet veel later kreeg de ploeg van trainier José Mourinho een penalty na een lichte overtreding op Angel Di Maria. Ronaldo maakte faalde niet. Enkele minuten voor de rust zorgde Di Maria zelf voor de voorsprong en opnieuw Ronaldo duwde de wedstrijd in het slot met zijn tweede van de avond.

Na de rust ging Madrid door op zijn elan. Eerst diepte Pepe de voorsprong nog wat verder uit en opnieuw Ronaldo scoorde voor de tweede keer via de stip en legde de eindscore vast: 5-1.

Real komt dankzij de overwinning op een zesde plaats met tien punten. Dat zijn er acht minder dan concurrent FC Barcelona. Deportivo staat vijftiende met zes punten. In de topschutterstand komt Ronaldo naast Lionel Messi. Beide hebben zes doelpunten achter hun naam. Falcao blijft leider met zeven treffers.