Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel
Tien Genkenaars houden Club in bedwang
Tomas Taecke

De intense topwedstrijd tussen Club Brugge en Racing Genk eindigde zondagavond onbeslist (1-1). Na de vroege uitsluiting van Anele sleepten de bezoekers in de tweede helft alsnog een punt uit de brand.

Tomas Taecke in Brugge

Bij blauw-zwart raakten Donk en Jorgensen niet fit voor de partij tegen Genk, Buysse was wel speelklaar. Aan de overzijde was er geen nieuwe basisplaats weggelegd voor Kumordzi. Anele en Gorius vormden het centrale middenveld. De bezoekers openden de vijandigheden via Joseph-Monrose en Vossen, maar zoals gewoonlijk kwam Club voor eigen volk in de openingsfase op voorsprong. Vadis stak het hele veld over alvorens Bacca voor Van Hout af te zonderen, de Colombiaanse topschutter faalde niet (1-0). Na acht minuten zat blauw-zwart meteen op rozen.

Op het kwartier nam scheidsrechter Dierick enkele merkwaardige beslissingen. Blondel pakte geel na een drieste tackle, die zeker niet minder gevaarlijk was dan die van Anele die één minuut later wél uitgesloten werd. Genk moest met tien man verder na amper een kwartier voetballen. Been haalde Monrose van het veld en bracht Hubert binnen de lijnen. Club kon niet echt profiteren van de numerieke meerderheid, al was Vadis wel dicht bij een tweede treffer. Na een verre hoekschop van Vazquez nam de middenvelder het leer ineens op de slof, maar een Genks been bracht in extremis redding. Op slag van rust hield Van Hout Lestienne van een knappe goal. Na een onderhoudende eerste helft, en de lichte uitsluiting van Anele, leidde blauw-zwart halverwege met 1-0.

De Genkenaars kwamen scherp uit de kleedkamer en vonden na even aandringen al snel de gelijkmaker. De bal belandde centraal voor doel bij De Ceulaer, die Jorgacevic met een halve omhaal het nakijken gaf (1-1). Club nam het heft snel opnieuw in handen en zag hoe Van Hout een rake kopbal van Vleminckx uit zijn doelvlak hield. Maar ook Genk kreeg kansen: Buffel knalde op de vuisten van Jorgacevic, die zich kort daarvoor bijna verkeek op een vrijschop van Hamalainen. Echt verpletterend was het offensief van Club niet, dat aan de overzijde de nodige zekerheid moest inbouwen om de Limburgers van een tweede doelpunt te houden.

Dat tweede bezoekende doelpunt kwam er tien minuten voor inrukken bijna. Buffel bediende op de tegenaanval de vrijstaande Gorius, die keihard tegen de dwarsligger knalde. Genk was ontzettend dicht bij de voorsprong en de zege, maar het doelhout bracht redding. Aan de overzijde redde Van Hout een hard schot van Lestienne en ging het vluchtschot van Bacca rakelings over. Racing Genk pakt een knap punt op bezoek bij Club Brugge na de vroege uitsluiting van Anele. Blauw-zwart blijft ondanks het puntenverlies koploper met drie punten voorsprong op Anderlecht.