Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Estadio Municipal de Riazor La Coruna
Messi dirigeert Barcelona naar 4-5 zege
Christophe van den Boom

FC Barcelona had het niet onder de markt met Deportiva La Coruña. Na een spectaculaire wedstrijd trokken de Catalanen toch aan het langste eind. Het werd 4-5. Barcelona kwam 0-3 voor, maar gaf de zege nog bijna uit handen.

Al na amper twintig minuten stond de 0-3 op het bord, na doelpunten van Alba, Messi en Tello. De meeste toeschouwers dachten dat de wedstrijd voorbij was en da Barcelona zijn doelpuntenaantal enkel nog zou aandikken, maar dat was buiten de thuisploeg gerekend.

Pizzi bracht Deportivo van op de stip in de 26e minuut terug in de wedstrijd en tien minuten later maakte Alex Bergantinos er 2-3 van, nadat Valdes de bal door zijn armen liet glippen. Nog voor de rust zette Messi met zijn tweede van de avond de 2-4 op het bord. Zes doelpunten dus in de eerste helft.

Na de koffie bleef Deportivo sterk voetballen en dat loonde. Pizzi knalde een vrije trap rechtstreeks in de kruising: 3-4.  Barcelona-speler Javier Mascherano kreeg een tweede gele kaart en moest het veld verlaten. De Catalanen moesten nog twintig minuten met tien verder. Toch wisten ze de score uit te diepen na een magistrale solo van -wie anders dan- Lionel Messi.

De thuisploeg wilde niet opgeven en ging op zoek naar een vierde treffer. Die kwam er nadat Jordi Alba zijn eigen doelman klopte. In het slotkwartier zocht Deportivo naar een gelijkspel, maar dat vijfde doelpunt kwam er niet meer.

Barcelona wint de doelpuntenkermis met 4-5 en blijft leider. Atlético Madrid kan vanavond op gelijke hoogte komen als ze winnen op het veld van Real Sociedad. Real Madrid volgt op acht punten.