Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard met veel moeite voorbij hekkensluiter Cercle
Robby Morren

Het heeft bijzonder veel moeite gekost en goed was het voetbal niet maar Standard heeft dan toch de drie punten kunnen thuishouden tegen hekkensluiter Cercle Brugge. Twee keer konden de Rouches de bal na een hoekschop aan de eerste paal binnenkoppen. Dat volstond voor een 2-1 overwin

Robby Morren in Luik

Bij Standard maakten Jelle Van Damme en Reginal Goreux opnieuw hun opwachting in het elftal. Bij Cercle bracht Bob Peeters Stef Wils en Kristof D'Haene aan de aftrap.

In de aanvangsfase was er meer naast het veld te beleven dan op de grasmat. Met allerlei acties, spandoeken en slogans uitten de supporters hun ongenoegen. Op het veld was de eerste kans voor Iachtchouk maar zijn kopbal was te zwak. Ook Standard kon maar weinig brengen, op een goede kopkans voor Kanu na.

Voorsprong na hoekschop
Er stonden twee ploegen tussen de lijnen waarbij elk vertrouwen ontbreekt en dat was ook aan het voetbal te zien. Toch klom de thuisploeg net voor het halfuur op voorsprong na een stilstaande fase. Het was Ezekiel die aan de eerste paal binnenkopte. Op slag van rust kreeg Iachtchouk nog een prima schietkans maar hij trapte half in de grond, dit had altijd een doelpoging moeten zijn maar het illustreerde de eerste helft.

Spectaculair begin tweede helft
Bob Peeters greep tijdens de rust in: Rudy bleef in de kleedkamer en Bakenga kwam in zijn plaats. De wissel rendeerde onmiddellijk want na amper een minuut stuurde Bakenga Gudjohnson op Kawashima af en de spits miste niet. (1-1) Cercle ging beter voetballen en kwam nog enkele keren opzetten maar na 10 minuten in de tweede helft waren de Bruggelingen alweer op achtervolgen aangewezen. Het was Gonzalez die een hoekschop aan de eerste paal in doel verlengde, bijna een kopie van de eerste goal. (2-1)

Cercle probeerde nog wel maar de thuisploeg nam de wedstrijd stilaan in handen en echt goede mogelijkheden konden de bezoekers niet meer afdwingen. Standard behaalt zo tegen de hekkensluiter een bijzonder moeizame zege. Het mag duidelijk zijn dat er heel veel werk aan de winkel is in Luik. Cercle blijft troosteloos achter met amper 4 punten na 12 wedstrijden en ook daar mag men de alarmbel luiden.