Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Freethiel
Berrier leidt Essevee naar koppositie
Tomas Taecke

Seizoensrevelatie Zulte Waregem heeft geen steek laten vallen op het veld van Waasland-Beveren. De Gaverbeekjongens trokken in een aantrekkelijke wedstrijd aan het langste eind dankzij een vroeg en een laat doelpunt van Berrier (O-2).

Tomas Taecke in Beveren

Beide trainers stuurden op de Freethiel een debutant de wei in. Bij Waasland-Beveren startte Wesley Sonck meteen in de basis, aan de overzijde mocht Essevee-verdediger Verboom voor het eerst opdraven. Zulte Waregem opende na twee minuten de vijandigheden via Berrier. De Fransman zag Clepkens zijn knap schot in extremis uit het doelvlak slaan. Na negen minuten was de spelverdeler van Essevee wel aan het feest. Habibou zorgde voor de uitstekende voorzet, Berrier liet Clepkens geen kans. De bezoekers zaten na nog geen tien minuten meteen op rozen. Na twintig minuten kreeg Habibou de kans om de voorsprong op aangeven van Hazard te verdubbelen, maar een alerte Clepkens keerde opnieuw de inzet.

Waasland-Beveren antwoordde halverwege de eerste helft. Zennaro trok goed voor, Bossut tikte de poging van Lepoint net onder de lat weg. De Waaslanders putten moet uit de mooie kans en kwamen even later bijna langszij. Farssi speelde het leer door de benen van De Fauw maar zag de bezoekende doelman andermaal gepast tussenkomen. Bossut was in goeie doen, want vlak voorbij het halfuur redde hij ook een verre poging van Blondelle. De partij golfde lekker op en neer, Essevee zorgde voor het slotakkoord voor de pauze. Hazard gaf goed mee met de doorgebroken Trajkovski, die net naast het doel van Clepkens mikte. Zulte Waregem leidde halverwege met het kleinste verschil.

Essevee ging ook na de pauze het best van start. Hazard was te zelfzuchtig en liet een mooie tegenaanval onbenut. Naessens trapte even later uit de draai maar net naast. Nog binnen de tien minuten omspeelde Hazard Clepkens, maar opnieuw nam het jonge talent de verkeerde beslissing. De vleugelspits kon afwerken maar koos voor een pass op Berrier, die van dichtbij naast schoof. Het regende kansen voor de bezoekers, maar nogmaals kregen Berrier en Hazard het leer niet tegen de touwen. Waasland-Beveren ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kon Bossut echt niet verontrusten. Dankzij de onmondigheid van Zulte Waregem maakte de thuisploeg halverwege het tweede bedrijf wel nog steeds aanspraak op een punt.

De bezoekers haalden twintig minuten voor inrukken wel opgelucht adem toen de bal niet op de stip ging na een duwfout van De Fauw. De beste kans voor de Waaslanders kwam er via Sonck. De debutant kon helemaal vrij richting doel koppen, maar Bossut pakte uit met een fabelachtige redding. Van een slotoffensief was er niet echt sprake, wel kreeg de ingevallen Leye aan de overzijde nog een grote kans. Uiteindelijk was het Berrier die met een heerlijke lob het orgelpunt plaatste (0-2). De zege kwam niet meer in gevaar waardoor Essevee voor de vierde keer dit seizoen op verplaatsing kan winnen. De Gaverbeekjongens komen naast Anderlecht en Club Brugge aan de leiding, die laatste speelt op zondag wel nog tegen Sporting Lokeren.