Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stamford Bridge
Manchester United gaat winnen bij Chelsea
Sam Soetaers

Manchester United heeft de klassieker in de Premier League tegen Chelsea gewonnen. Het werd een geanimeerde topper met vijf doelpunten en twee rode kaarten.

Manchester United was van bij de aftrap meteen wakker en kwam al snel op voorsprong. Via de rug van David Luiz ging de bal binnen. Nog binnen het kwartier werd het 0-2. Robin van Persie schoot de voorzet van Rafael in één tijd binnen.

In een uiterst aantrekkelijke topper gaf Chelsea zich nog niet gewonnen. Nog voor rust scoorde Mata de aansluitingstreffer. Hij schilderde een vrije trap schitterend voorbij David de Gea in doel. Kort na rust had Chelsea de gelijkmaker beet via Ramires.

The Blues leken gelanceerd maar twee rode kaarten staken stokken in de wielen. Ivanovic was de eerste speler van Chelsea die vroegtijdig mocht gaan douchen nadat hij Young neerhaalde. Niet veel later werd ook Fernando Torres vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd. Hij kreeg een tweede gele kaart voor een discutabele fopduik.

Met negen tegen elf was het voor de thuisploeg onmogelijk om Manchester United nog van een derde doelpunt te houden. Javier Hernandez duwde de derde treffer van de bezoekers tegen de touwen. Eden Hazard werd bij Chelsea acht minuten voor tijd vervangen.