Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Luminus Arena
Rednic en Standard dienen Genk eerste nederlaag toe
Fabian Morren

Mircea Rednic kon zijn debuut bij Standard niet beter voorstellen. De Rouches wonnen bij een onherkenbaar zwak Genk met 0-2. Voor de Limburgers was het de eerste nederlaag van het seizoen.

Fabian Morren in Genk

Er is al veel negatieve inkt gevloeid over Standard, maar daar was in de eerste helft tegen Racing Genk geen enkele reden toe. Alsof de nieuwe coach, Mircea Rednic, een zeer motiverend effect heeft op zijn spelersgroep. Standard speelde snedig en begon aan de wedstrijd met twee spitsen. Bovendien stonden de meegereisde fans - in tegenstelling tot in de thuiswedstrijd tegen Cercle - als één man achter hun team. Genk leek verrast door het sterke Standard. De zo bejubelde ploeg van Mario Been maakte in de eerste helft helemaal niets klaar. Dragende spelers als De Ceulaer en Gorius zaten totaal niet in de wedstrijd.

Veel strijd, maar weinig kansen in die eerste helft overigens. Als er dan toch een mogelijkheid was, dan was die wel voor Standard. Koulibaly moest na vijf minuten een kopbal van Jelle Van Damme vegen. Kort voor de rust ging een afgeweken schot van Batshuayi maar net over. Een erg bleek Genk mocht alvast niet mopperen met de 0-0-ruststand. De thuisfans en coach Mario Been hoopten op beterschap na rust. Been zette Barda in de plaats van Monrose, maar al in de eerste minuut na rust ging het fout voor de thuisploeg. Batshuayi mocht helemaal vrij de 0-1 voorbij Van Hout trappen.

De reactie van Genk? Op een poging van Barda na bleef die uit. De thuisploeg speelde veel te slordig. Simpele passes gingen geregeld helemaal de mist in. Julien Gorius werd een halfuur voor tijd uit zijn lijden verlost. De middenvelder was, net als in Kortrijk, nergens. De tweede helft werd een heel mager beestje. Het niveau van Standard steeg er ook niet bepaald op. De Rouches voelden zich comfortabel bij het verdedigen van de voorsprong. De drie punten zijn in deze moeilijke periode immers heilig. Genk kwam nog één keer heel dicht bij de gelijkmaker. De Ceulaer was echter liet de reuzekans echter liggen. In blessuretijd maakte Seijas het af: 0-2.