Datum: 03/11/2012 18:00
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Achter de Kazerne
Anderlecht makkelijk voorbij gehandicapt KV

Anderlecht heeft er zijn twee beste wedstrijden van het seizoen op één week tijd opzitten. Tegen een gehandicapt KV Mechelen was het weeral De Sutter die met drie goals de hoofdrol opeiste, maar het was wel een zeldzaam doelpunt van Kouyate dat de ban brak.

Johan Walckiers in Mechelen

Anderlecht nam de wedstrijd meteen in handen. Het 'reserve-elftal' van KV Mechelen werd hoog onder druk gezet en dat leidde na drie minuten al tot een eerste kans voor Praet die echter de paal trof. Bij KV waar een nooddefensie op poten was gebracht, zagen ze vooral de youngsters Bruno en Praet voorbij snellen. Een mooie één-twee tussen beide bracht Bruno in schietpositie, maar zijn schot was te zwak en hobbelde naast.

Het werd een helft eenrichtingsvoetbal naar het doel van Pacovski, maar vooraan werd er gemorst met de mogelijkheden, maar het leek slechts een kwestie van tijd te worden. Ondertussen had Pedersen wel Proto eens tot save gedwongen met een kopbal die onder de lat dreigde te vallen.

Kouyate: de eerste

De Sutter probeerde een penalty te versieren, maar Delferière weigerde mee te werken. Als de aanvallers het laten afweten, dan maar zelf mee oprukken moet Cheikhou Kouyate gedacht hebben. Jovanovic bediende de Senegalees met zijn tiende assist reeds van het seizoen en Kouyate rondde mooi af in het hoekje. 0-1 en verdiend te noemen, want Malinwa kwam bijna niet in het stuk voor.

En voor de rust deed paars-wit er nog eentje bij. Na een schitterende actie van een sterke Jovanovic speelde de Serviër Bruno vrij die De Sutter zijn derde in een week aanbood. Al juichte Jova ook wel mee, want ze gingen met twee naar de bal. Het was echter De Sutter die de bal het laatst raakte.

De Sutter onorthodox

Anderlecht ging op hetzelfde elan door in de tweede helft. Mechelen kon er enkel op de counter uitkomen, maar deed dat twee keer heel goed. Enevoldsen miste echter zijn controle nadat Cordaro hem voor Proto had gezet en een schot van Pedersen werd met een ultieme reflex door Proto gepakt. De Sutter had de smaak echter te pakken. Praet zonderde hem af voor Pacovski, maar in eerste instantie schoot de aanvaller nog op de doelman. Vanop de grond kon hij op één of andere manier toch de bal nog over Pacovski liften. 0-3 en wedstrijd gespeeld.

Zeker als Mechelen de aangeboden kansen helemaal verprutste. Pedersen mocht helemaal vrij voor Proto komen, maar de Deen slaagde er nog in de wenkende kans naast te zetten. De bezoekers haalden de voet van het gaspedaal, maar daar schoot Mechelen al evenmin mee op, want het slordige voetbal bleef aanhouden. Kouyate bood dan maar een helpend handje door de bal te verliezen aan de eigen zestien en daarna uit te schuiven. Voor Pedersen was het een koud kunstje om de voorzet van Enevoldsen in het lege doel te duwen. KV perste er de laatste tien minuten nog een spurtje uit, maar dat leverde niets meer op. Het was De Sutter die op de tegenaanval nog zijn derde maakte. Vijf goals in amper vijf dagen.

Al moet wel gezegd dat Anderlecht al twee wedstrijden het niveau haalt dat van hen verwacht mag worden. Wij durven zelfs zeggen dat de inbreng van Praet en Kljestan daar iets mee te maken heeft, want de balans zit beter. Geen twijfel aan dat de twee ook dinsdag zullen starten.