Datum: 17/11/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Freethiel
Garrido start met monsterzege: 2-6

Juan Carlos Garrido heeft zijn eerste wedstrijd als coach van Club Brugge makkelijk gewonnen. We gaan nog niet meteen van de wonderdokter spreken, want daarvoor was Waasland-Beveren veel te zwak. Lestienne leidde Club naar een duidelijke 2-6-zege.

Johan Walckiers in Beveren

Nieuwbakken Club-trainer Juan Carlos Garrido probeerde bij afwezigheid van Blondel de opstelling waarin tegen Newcastle een hoopgevende prestatie werd neergezet. Met Donk op het middenveld dus en Jörgensen en Vadis daarvoor. De eerste tien minuten waren niet echt overtuigend, maar daarna werd de wedstrijd door blauw-zwart in twee minuten tijd op slot gedaan.

Lestienne kreeg eerst veel te veel ruimte op de rechterflank. Hij behield het overzicht goed en legde terug op Bacca. Die kreeg tegen Anderlecht geen speeltijd, maar bewees zijn neus voor goals in die ene wedstrijd niet verloren te hebben. Met een gekraakt schot zette hij de 0-1 op het bord.

Vrijgeleide

En twee minuten later was de wedstrijd zo goed als beslist. Lestienne probeerde iets wondermoois met een lob vanop twintig meter, maar zag zijn bal op de paal stranden. In de rebound was Refaelov er echter als de kippen bij om de 0-2 tegen de netten te deviëren. Een dubbele voorsprong tegen de slechtste aanval van eerste klasse: het had er de laatste weken al slechter uitgezien voor Club.

Almebäck en Figueras kenden hun rustigste avond in weken tegen Sonck en Cavens die de ondankbare taak kregen toch maar iets nuttigs te doen met de vele lange ballen. Voetballend stelde het immers allemaal niet veel voor bij de Waaslanders. Dirk Geeraerd ging bij een paar fases zelfs met het hand voor de ogen beschaamd weer op de bank zitten.

Lestienne: vier assists, één goal

De 0-3 was symbolisch voor het zwakke spel van de thuisploeg. Nog voor de rust mocht Lestienne na balverlies rustig oprukken, de bal breed leggen op de rustig aankomende Refealov en die scoorde zijn tweede van de avond. De eerste verdediger was in geen velden of wegen te bespeuren. Wedstrijd gespeeld nog voor de rust dus...

Club kreeg een vrijgeleide naar een makkelijke winst. En Maxime Lestienne eiste een duidelijke hoofdrol op. De rechterflankgaf scoorde na zijn drie assists in de eerste helft zelf op aangeven van Jörgensen voor een volledig leeg doel de vierde en gaf daarna met een schitterende vierde assist nog een doelpuntje cadeau aan Bacca: 0-5. Die zal zich alvast getoond hebben aan de nieuwe trainer.

Coosemans stond tegen zijn 'moederclub' in een schietkraam. Refaelov liet de 0-6 nog liggen, maar Vleminckx liet dat oog in oog met de 20-jarige doelman niet. Een half dozijn vol voor eigen volk. Geen al te beste beurt gemaakt dus, Waasland-Beveren. Al kon Ladrière toch nog een goaltje meepikken en scoorde Sonck nog vanop elf meter na een fout van Hoefkens op Plut. Club Brugge-trainer Garrido zal waarschijnlijk niet al te grote conclusies uit deze wedstrijd trekken.