Datum: 23/11/2012 20:30
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Lierse geeft Standard vrijgeleide in eerste helft

Standard heeft zich vrij makkelijk van Lierse ontdaan. In de eerste helft walsten de Rouches over een onmachtig Lierse heen. Ezekiel en Mpoku hadden bij de rust het duel dan ook al beslist. De tweede helft was volledig overbodig te noemen en leverde ook niet veel meer op.

Standard startte furieus aan de wedstrijd. In de eerste drie minuten hadden de Rouches al twee mooie kansen bij elkaar gevoetbald. Bulot kreeg telkens heel veel ruimte op links, maar Ezekiel en Batshuayi lieten de wenkende kansen liggen. Standard bleef de bal opeisen en beuken op de defensie van de Pallieters.

Lierse was echt nergens en moest alle hands aan dek roepen om de schade te beperken. Dat lukte niet helemaal, want bij de zoveelste hoekschop voor Standard kon de kleinste op het veld helemaal ongehinderd binnenkoppen. Niemand die oog had voor Ezekiel en die kon van dichtbij de 1-0 op het bord zetten.

En Standard drukte door en besliste de wedstrijd nog voor de rust. Op de flanken werd veel te veel ruimte gegeven door Lierse en daar maakte Ezekiel gebruik van om er in te duiken en de bal terug te leggen op Mpoku die vanop het penaltypunt kon inschieten. Vier minuten later was het helemaal gedaan toen de Rouches een schitterende counter opzetten. Van Damme rukte hoog mee op en legde terug tot bij Ezekiel die in hoog in doel binnentikte.

De tweede helft was er eigenlijk te veel aan, want Lierse kon aanvallend niets klaarmaken en Standard had geen zin meer om door te drukken. Weinig doelgevaar dus en veel middenveldspel. Een doelkans zagen we zelfs niet meer. Standard verbruikte heel weinig energie en kan met vertrouwen de weg naar boven voortzetten.

Bij Lierse is er vooral achteraan veel werk aan de winkel. De snelle jongens van Standard legden alle pijnpunten qua beweeglijkheid en doordekken bloot. En ook aanvallend zit er één en ander scheef, want buiten een vrije trap van Menga die bijna binnenviel, had Kawashima geen bal te pakken.