Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jules Ottenstadion
Lendric brengt Zulte Waregem voorbij Gent
Sander De Graeve

Gent verloor in eigen huis met 0-1 van Zulte Waregem. In het spelbeeld was nochtans beterschap te vinden, De Buffalo's waren af en toe dominant. Lendric scoorde uiteindelijk de enige goal van de wedstrijd na een vrije trap van Berrier.

Sander De Graeve in Gent

Beide ploegen begonnen matig aan de partij en konden de bal amper in de ploeg houden. De meeste kansen waren voor AA Gent. Twee goede voorzetten, ééntje van Raman en één van Mboyo, zorgden voor gevaar maar werden niet afgewerkt.

Tussen die beide kansen van Gent in kwam Zulte Waregem dicht bij de 0-1. Een gevaarlijke vrije trap werd op een haar gemist door Leye én Malanda. Gent kwam goed weg. Het was AA Gent dat na twintig minuten de match min of meer in handen nam.

Raman kon centraal Stijn De Smet bereiken. De aanvallende middenvelder, die hard werkte, probeerde het met links en zag zijn knal net naast de kruising gaan. Tussendoor moest Padt goed plat op een knal van Berrier.

Goede Gentse combinaties

Gent bleef de betere ploeg en combineerde bij momenten erg mooi. De driehoek op het middenveld, Van der Bruggen, De Smet en Foket, vond elkaar bij wijlen blindelings. Die laatste probeerde rond het half uur Bossut te stiften maar die had dat doorzien.

Vijf minuten voor tijd kon Zulte Waregem tweemaal de neus aan het venster steken. Eerst kon Verboom knallen na een voorzet van De Fauw, Rafinha blokte. Daarna opnieuw een voorzet van de rechterkant waar Arzo een tijfelende Padt te hulp moest schieten.

Gent verzuimde de openingen te benutten. De Smet kon centraal doorgaan maar wou te snel Mboyo aanspelen. Wachten tot een verdediger hem kwam opzoeken was een betere optie. De Smet zat er blijkbaar nog mee in zijn hoofd toen Leye op rechts de bal kreeg. De Smet maaide hem wild neer en kreeg de eerste gele kaart van de wedstrijd.

Gent was de betere ploeg en had enkele goede acties. Zulte Waregem moest qua kansen echter niet onderdoen in de eerste helft.

Het was AA Gent menens, het kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg in de eerste minuten van de tweede helft al enkele kleine kansjes. De meest noemenswaardige was een schot van Raman. Bossut redde knap. De Smet viel bij de rebound neer en claimde een penalty, Gumienny was niet geïnteresseerd.

Lendric scoort

Het was toch Zulte Waregem dat in de 65e minuut op voorsprong kwam. Na een vrije trap van Berrier kon Lendric veel te makkelijk de bal aan de eerste paal in doel deviëren. Lendric was uitzinnig van vreugde en trok z’n shirt uit wat hem geel opleverde.

Gent moest dus naar voren trekken. Op dat moment waren Raman en Foket reeds gewisseld voor Messoudi en Brüls. Vooral die eerste kwam niet meteen goed invallen. Gent moest komen en kreeg enkele halve kansen voor Malanda op wandel ging door de Gentse defensie. De bal kwam uiteindelijk bij Lendric die zich opzichtig liet vallen. De aanvaller van Zulte Waregem mocht blij zijn dat hij geen tweede geel kreeg voor een schwalbe.

Arbitman stond intussen al even op het veld voor Rodgers Kola. De spits moest na 80 minuten de 1-1 maken toen een afgeweken bal van Rafinha in zijn voeten belandde. De Israëliër mocht zich schamen, hij knalde de grote kans wild naast. Even later kopte hij ook nog een goede voorzet naast. Leye had ondertussen met een schot de kruising gescheerd.

De verbetering in het Gentse spelbeeld werd uiteindelijk niet beloond. Zulte Waregem behoudt dankzij deze overwinning de tweede plaats.