Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Guldensporenstadion
Chavarria leidt KVK voorbij Cercle
Tomas Taecke

Een fel verzwakt KV Kortrijk heeft geen steek laten vallen tegen streekgenoot Cercle Brugge. Pablo Chavarria had met twee doelpunten een ruim aandeel in de 3-1-zege van de Kerels.

Tomas Taecke in Kortrijk

Terwijl Foeke Booy dezelfde elf spelers spelers als vorige week de laan in kon sturen, had Hein Vanhaezebrouck heel wat kopzorgen. N'Diaye, De Mets, Reynaud en Oussalah waren geschorst, Pavlovic viel tijdens de laatste oefensessie geblesseerd uit. Bij een gehavend Kortrijk kwamen Carevic, Dupuis en Mitrovic aan de aftrap. De Kerels misten heel wat basisspelers maar dat was er in de openingsfase niet aan te zien. Na zeven minuten mocht de vrijstaande Chavarria de hoekschop van Carevic zomaar binnen duwen aan de tweede paal. Kortrijk zat meteen op rozen na een flitsend wedstrijdbegin (1-0). Cercle ging op zoek naar een snelle gelijkmaker maar kwam nauwelijks in de buurt van Keet. Na twintig minuten was KVK dicht bij een tweede goal na knap werk van Chavarria en Capon. Ook Zukanovic kopte van dichtbij op een alerte Verbist.

Kortrijk was duidelijk baas, Cercle hapte naar adem. Op het halfuur werd Chavarria door Carevic voor Verbist afgezonderd, maar de maker van het eerste doelpunt verzaakte opnieuw. De gemiste kansen kwamen de Kerels duur te staan. Na prachtig voorbereidend werk van Gudjohnsen en Rudy mocht Bakenga de gelijkmaker van dichtbij binnenschuiven (1-1). Het antwoord van Kortrijk liet niet lang op zich wachten: Mulemo mocht ver komen en trapte vervolgens met zijn mindere rechter op het lijf van Verbist. Kort voor de pauze ontsnapten de Bruggelingen aan een tweede tegendoelpunt. Vidarsson ging knullig onder de bal door, Nfor mikte van dichtbij tegen de paal. Na een bewogen eerste helft trokken beide teams bij een 1-1-ruststand richting kleedkamers.

Na de pauze kwam Smolders al snel in de plaats van de geblesseerde Carvalho. Cercle en KVK hielden elkaar in evenwicht, echte kansen waren er in eerste instantie niet. Groen-zwart begon er steeds meer in te geloven en combineerde bij vlagen vlot tot in de grote rechthoek van de thuisploeg. Eén keer kon Van Eenoo uithalen maar Keet ging goed plat op zijn schuiver. Ook Kortrijk kreeg een dikke kans: Chavarria mocht vrij inkoppen maar mikte over het doel van Verbist. Geen van beide teams slaagde er echt in het laken naar zich toe te trekken, al waren de bezoekende aanvalsgolven toch net iets dreigender dan die van de thuisploeg. En toch lukte Kortrijk een tweede doelpunt. De Cercle-verdediging vergat Mulemo bij de tweede paal, de linksachter nam het geschenk in ontvangst. Met zijn rechter trapte hij de Veekaa op ruim tien minuten van het einde naar een nieuwe voorsprong (2-1).

Cercle trok alle registers open maar kon het evenwicht geen tweede keer herstellen. Gudjohnsen pakte nog eens uit met een schot maar Keet werd niet echt aan het werk gezet. In de absolute slotfase maakte Chavarria er op de tegenaanval zelfs nog 3-1 van. Ondanks een degelijke wedstrijd gaat de vereniging nog maar eens onderuit buitenshuis. KV Kortrijk pakt met een B-elftal drie dikke punten en blijft zo in het spoor van de koplopers in het klassement.