Speeldag: Speeldag 14
Stadion: De Koel
Finnbogason redt punt voor Heerenveen tegen VVV
Christophe van den Boom

VVV en Heerenveen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ex-Lokeren-speler Finnbogason redde een punt voor Heerenveen, in een wedstrijd die op alle vlakken teleurstelde.

De eerste helft was gekenmerkt door foute passes en balverlies… Kortom: weinig opwinding. Ricky van Haaren zorgde wel voor wat spanning en was tot tweemaal toe het dichtst bij de openingstreffer. Zijn eerste schot ging net naast het doel van Brian Vandenbussche. Zijn tweede poging via een vrije trap doofde uit op de lat.

In de tweede helft kwam Yanic Wildschut tussen de lijnen wegens VVV. De aanvaller kreeg een aantal kansen en gaf de assist voor de 1-0. Linssen knalde de thuisploeg op voorsprong.

Heerenveen kwam stilaan ook iets beter in de wedstrijd. Een bal werd door VVV-verdediger Marcel Seip van de lijn gered, maar nadien was het dan toch raak. Marco Pappa bediende Finnbogason en die werkte de 1-1 binnen.

De wedstrijd ging in de slotfase nog heen en weer met een aantal kansen langs beide zijden, maar scoren lukte niet meer.