Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Estadi Olimpic de Montjuic Barcelona
Espanyol blijft laatste na verlies tegen Getafe
Sander De Graeve

Getafe won deze namiddag op het veld van Espanyol Barcelona met 0-2. De stadsgenoot van FC Barcelona blijft zo troosteloos laatste in de Primera Division.

Getafe kwam al snel op voorsprong via Pedro Léon. Espanyol had tot dan nochtans de beste kansen via Barrada en Lafita maar kreeg het deksel op de neus wanneer de ex-speler van Real Madrid de bal laag in de rechterhoek schoot in de zeventiende minuut.

In de tweede helft kwam Espanyol stevig opzetten met goede aanvallen. De laatste pass was echter nooit goed genoeg. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kon het thuispubliek alle hoop opbergen wanneer Mane de 0-2 kon scoren.

Espanyol laat zo opnieuw belangrijke punten liggen in eigen huis. Het tweede team uit Barcelona blijft zo helemaal laatste in de Primera División.