Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Freethiel
Oostende knikkert zwak Waasland-Beveren uit de beker
Christophe van den Boom

Oostende won in de Cofidis Cup met 0-3 van Waasland-Beveren. In de eerste helft speelde de thuisploeg heel zwak, waardoor Oostende op voorsprong kon komen. Nadien probeerden de Oost- Vlamingen de wedstrijd te doen kantelen, maar het was de kustploeg die de wedstrijd besliste.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Eerst ging een bal naast, maar na iets minder dan tien minuten spelen was het dan toch zo ver. Wouter Moreels gaf de bal aan Brouckaert, die gaf hem nadien terug aan Moreels, die het leer voorbij Colin Coosmans werkte. Waasland-Beveren was meteen op achtervolgen aangewezen.

Bij de thuisploeg liep het vanachter voor geen meter en elke poging om een aanval op te bouwen ging meteen de mist in. Halverwege de eerste helft was Oostende er opnieuw. Jamaique Vandamme kopte een schitterende voorzet onder Coosemans door: 0-2 en niet eens onverdiend.

Fantastische redding

Even later kwam Beveren toch piepen. Dumesnil wist met een fantastische redding een vrije trap van Farssi uit zijn doel te houden. Nadien probeerde Cavens het met een schot, maar zijn poging ging voorlangs. De doelman van de tweedeklasser werd nooit echt bedreigd en de bezoekers haalden makkelijk de rust.

Glen De Boeck voerde aan het begin van de tweede helft twee wissels door. Blondelle en Ghadir bleven in de kleedkamers. Plut en Seoudi moesten de wedstrijd mee doen kantelen. Dat lukte niet meteen. Oostende bleef vlot combineren, maar na tien minuten kwam de thuisploeg dan toch opzetten. Farssi trapte op doel, maar zijn schot werd weggewerkt. Nadien kon ook invaller Plut zich doorzetten. Dumesnil stond alert te keepen en verhinderde een doelpunt. Oostende werd achteruitgedrukt.

Galamatch

Hoewel de thuisploeg de druk opvoerde, lukte het scoren niet. Oostende scoorde daarentegen vlot en maakte er een galamatch van. Aanvaller Laurent Depoitre bleef wat gelukkig in balbezit en schoot het leer in het dak van het doel. De wedstrijd was gespeeld.

Na de 0-3 zakte de moed in de schoenen bij de thuisploeg. Oostende tikte de bal rond en speelde de wedstrijd rustig uit. De tweedeklasser bekert verder en gaat voor het eerst in zijn geschiedenis naar de kwartfinale. Bij Waasland-Beveren heeft Glen De Boeck nog veel werk voor de boeg.