Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Luminus Arena
Genk kegelt Standard uit de beker
Robby Morren

Racing Genk mag zich opmaken voor de volgende ronde van de Beker van België, Standard moet zijn bekerambitie opbergen. Dat is het resultaat van een teleurstellende topper tussen beide teams. Een doelpunt van Jelle Vossen kort na rust volstond voor een 1-0 overwinning.

Robby Morren in Genk

Mario Been moest enkele wijzigingen doorvoeren in zijn elftal. Door de blessure van Nadson moest Anele centraal achterin voetballen. Fernandez kwam weer aan de aftrap en Hamalainen nam de plaats van Tshimanga in. Bij Standard liet Rednic Arslanagic debuteren door de afwezigheid van Kanu.

Zwakke eerste helft
De eerste helft had werkelijk niets om het lijf. Beide ploegen wilden een tegendoelpunt vermijden en hielden de ruimtes klein. Genk knutselde tijdens de eerste 45 minuten geen enkele goede aanval in elkaar. Standard had twee prima mogelijkheden maar Bulot kon aan de eerste paal niet binnentikken en Van Hout redde goed toen Ezekiel voor hem opdook. De vele foute passes langs beide kanten waren tekenend voor het spelniveau.

De tweede helft bracht snel beterschap. Al na 3 minuten viel het openingsdoelpunt. Ciman speelde de bal slecht in en daar profiteerden de Limburgers van. Monrose, die tot dan toe nog geen enkele goede actie had gemaakt, speelde perfect in op Vossen die het leer maar binnen hoefde te duwen. (1-0)

Een goal was wat de match nodig had want nu moest Standard komen. Er kwam meer ruimte en de thuisploeg slaagde er nu wel in af en toe een goede aanval op te zetten. Standard zocht de gelijkmaker maar geraakte niet verder dan enkele afstandsschoten en een goede vrije trap van Mpoku die gered werd door Van Hout. Het was Genk dat in de slotfase nog het dichtst bij een doelpunt kwam toen Vossen net naast kopte en toen Limbombe een uitstekend schot afleverde. Standard kon enkel nog dreigen via een knal van Mpoku. Zo plaatst Genk zich met het kleinste verschil voor de kwartfinales.