Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Santiago Bernabeu
Real wint Madrileense derby

Real Madrid heeft thuis gewonnen van Atletico. Door de 2-0 zege komt Real terug tot op vijf punten van Atletico. Ronaldo en Özil waren de goalgetters van dienst.

Het was van 1999 geleden dat Atletico nog eens had gewonnen van Real Madrid, dus waren ze er nu meer dan ooit op gebrand om met de drie punten aan de haal te gaan in Santiago Bernabéu. Vul vuur en enthousiasme begonnen ze aan de wedstrijd, wat tot enkele foutjes leidde bij Real. Falcao kreeg in het eerste kwartier een aantal kleine mogelijkheden, maar vaak was er een goede Pepe die de angel uit vele aanvallen haalde. Het spel werd vooral op het middenveld gespeeld en dat aan een heel hoog tempo. Falcao zette een bal heel scherp voor, maar Casillas zat er goed tussen.

Goddelijke vrije trap

Op het kwartier pakte Arda Turan een domme gele kaart wegens handspel op een kleine dertig meter van het doel. Ronaldo ging achter de bal staan voor de vrije trap en krulde die over de muur binnen. Courtois was kansloos op deze fase, Atletico kon beginnen achtervolgen. Ze bleven het middenveld van Real goed onder druk zetten, waardoor ze vaak de bal konden veroveren. Maar dat balbezit resulteerde niet meteen in echte, goede kansen. Integendeel, de beste kans was iets na het halfuur opnieuw voor Ronaldo. Courtois haalde de vrije trap mooi uit de hoek en voorkwam zo erger voor Atletico. Het eerste schot op doel van Atletico kwam er pas enkele minuten voor de rust, toen Suarez een schot loste en Casillas makkelijk kon klemmen. Zo ging Real rusten met een 1-0 voorsprong, zonder ooit echt in gevaar te zijn geweest.

Geen stunt

In de tweede helft werd het voetbal er niet beter op, maar de strijd werd wel bitser. Atletico moest steeds vaker aan de noodrem gaan trekken om aanvallen van Real af te breken, waardoor er ook een aantal gele kaarten en vele vrije trappen werden weggegeven. Alweer Ronaldo kwam zo dicht bij een tweede doelpunt, maar hij vond Courtois nogmaals op zijn weg. Halfweg de tweede helft was het vet bij Atletico van de soep, waardoor Real betere kansen kon bij elkar spelen. Als Ronaldo na een mooie combinatie met Benzema de bal doorsteekt naar Özil staat die alleen voor doel en schiet hij door de benen van Courtois de 2-0 binnen. Match gespeeld, want Atletico kon – ondanks het inbrengen van wat verse krachten - geen vuist meer maken. Ronaldo liet nog een vrije trap op de dwarsligger spatten, maar de stand bleef gelijk.

Door de nederlaag van Atletico loopt Barcelona wat verder weg en komt grote broer Real tot op vijf punten in de stand.