Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Daknam
Genk wint boeiende topper met 3-4
Robby Morren

Racing Genk heeft een einde gemaakt aan de reeks van 7 overwinningen op rij die Lokeren neerzette. Een bijzonder boeiende wedstrijd op een kletsnatte grasmat eindigde op 3-4 nadat Lokeren een 1-3 achterstand nog had omgebogen in een 3-3.

Robby Morren in Lokeren

Terwijl Peter Maes niets wijzigde aan zijn elftal, toonde Mario Been wel respect voor zijn tegenstander. Hij verliet zijn vertrouwde 4-4-2 en koos voor een extra middenvelder. Daardoor mocht David Hubert voor het eerst sinds lang nog eens aan een wedstrijd beginnen.

Vrije trappen
Lokeren en Genk zijn twee voetballende ploegen en dat was ook op de grasmat te zien. We kregen een aangename wedstrijd voorgeschoteld, gekruid met veel doelpunten. Beide ploegen lieten de bal het werk doen maar echte doelkansen leverden de combinaties aanvankelijk niet op. Het waren stilliggende fases die gevaar opleverden. Terwijl Gorius een vrije trap vanop een mooie plaats te zwak trapte, mikte Ivan Leko iets voorbij halfweg de eerste periode een vrijschop wel perfect in de linkerbenedenhoek. Van Hout stond aan de grond genageld.

Hattrick Vossen
Lang kon Lokeren niet van zijn voorsprong genieten want Jelle Vossen trof twee keer raak in vijf minuten. Eerst trapte Vossen de gelijkmaker vanop de stip tegen de touwen. Het was Gorius die in de zestien tussen 2 Lokeren-spelers neerging waardoor Pots naar de stip wees. Kort daarna zetten de Limburgers een puike aanval op: Buffel haalde de achterlijn en bediende vossen die de bal in doel legde.

Blunder in nummer 250
De thuisploeg kwam fel uit de kleedkamer en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Harbaoui kon de bal net niet binnenglijden en Van Hout moest enkele keren redding brengen. Net op dat moment ging doelman Copa, die zijn 250e match in eerste klasse speelde, zwaar in de fout. Hij liet een knal van Vossen door zijn handen glippen en zo stond het na een kwartier in de tweede helft 1-3 na een hattrick van de aanvoerder van Genk.

Lokeren knokt zich terug
Toch knokte Lokeren zich weer in de match. Na 66 minuten zette de ingevallen Mokulu zich door, omspeelde doelman Van Hout en legde de aansluitingstreffer binnen. (2-3) Doelman Van Hout ging opnieuw in de fout op een hoge bal en mocht heel blij zijn dat het leer net naast ging. Lokeren bleef het Genkse doel bestoken en dat leverde resultaat op. Anele haalde een lob van Mokulu nog magistraal voor de lijn weg maar even later stonden de bordjes toch weer in evenwicht toen Persoons een bal vlak voor Van Hout van richting veranderde. (3-3)

Monrose beslist de match
Met nog 4 minuten te gaan, kwam de bal via een Lokerse voet bij Monrose die niet twijfelde en verschroeiend uithaalde. Het leer verdween in de linkerbovenhoek tegen de netten. Genk doet zo een prima zaak in het klassement en nadert tot op 1 punt van Lokeren dat op zijn beurt een einde ziet komen aan een reeks van 7 overwinningen op rij.