Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Jan Wuytens & co duwen AZ dieper de put in

Wuytens wist met Utrecht 2-1 te winnen van AZ. Daardoor scoort de ploeg uit Alkmaar een schamele 2 op 15 en zakt het steeds dieper weg in de stand. Utrecht staat zesde en iets steviger op een play-offplaats voor Europees voetbal.

Utrecht – AZ 2-1

In de eerste helft vielen geen doelpunten, dus was het wachten tot iets na rust invaller de Kogel al na drie minuten Utrecht op voorsprong zette. Lang konden de Utrechtenaren echter niet profiteren van hun voorsprong, want twee minuten later zette Reijnen de situatie al recht.

Het was uiteindelijk Mulenga die een kleine tien minuten voor affluiten de wedstrijd besliste en zo Utrecht iets steviger in de linkerkolom van de stand posteert. AZ staat nu 12e en heeft maar vier punten meer dan de hekkensluiters.

Groningen – Heracles 2-0

Groningen pakte een broodnodige zege tegen Heracles en springt zo over de ploeg uit Almelo. Het was uiteindelijk Vejinovic die de antiheld werd voor Heracles. Op het uur maakte hij een eigen doelpunt, vlak voor affluiten kreeg hij ook nog eens rood. Tussendoor had de Leeuw de eindstand vastgelegd.