Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Goodison Park
Everton na dol slot voorbij Tottenham
Sander De Graeve

Everton leek lange tijd op een nederlaag af te stevenen na een doelpunt van Clint Dempsey. In een dolle slotfase ging Everton toch nog op en over de Spurs met goals van Pienaar en Jelavic.

Bij Tottenham stonden Vertonghen en Dembélé in de basis. Die laatste werd in de 77e minuut wel vervangen. Toen stond het al 0-1 voor The Spurs na een doelpunt van Clint Dempsey. Zijn schot van afstand week nog af op Distin waardoor Tim Howard kansloos was.

Het onmogelijke gebeurde in de extra tijd voor Everton, waar Mirallas in de rust vervangen werd maar Fellaini de volledig wedstrijd uitspeelde. Eerst scoorde Pienaar de gelijkmaker in de 90e minuut met een kopbal. Hij scoorde tegen zijn ex-club. Tot overmaat van ramp voor Tottenham kon Jelavic twee minuten later de match beslissen. Hij kon de omhaal van Vellios binnenduwen.

Everton klimt na de zege over Tottenham naar de vierde plaats.