Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Feyenoord en NAC delen de punten
Sander De Graeve

Feyenoord en NAC hielden aan het eind van de wedstrijd de bordjes in evenwicht. Beide ploegen scoorden twee goals en zagen elk één speler rood krijgen. Janmaat bij Feyenoord en Botteghin bij NAC.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de Rotterdammers. Graziano Pellé, wie anders, kon een bal van dichtbij binnenfrommelen in de vijfde minuut. Nog voor rust kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen. Luijckx scoorde met het hoofd de 1-1.

Op het half uur moest Feyenoord met tien verder. Janmaat pakte namelijk een tweede geel karton. NAC Breda zette druk maar kwam niet tot scoren tot ook zij met tien man vielen na 73 minuten. Botteghin pakte eveneens een tweede gele kaart toen hij Pellé neertrok in de zestien. Immers zette de penalty feilloos om.

Feyenoord kon de voorsprong maar twee minuten vasthouden. Gudelj zette de 2-2 eindstand al snel op het bord. Feyenoord kan zo niet opnieuw over Ajax springen en staat vijfde. NAC Breda blijft hangen op een degradatieplaats.