Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Estadio Benito Villamarín
Lionel Messi pakt record na winst tegen Betis
Sander De Graeve

Lionel Messi heeft eindelijk Gerd Müller van de troon gestoten als maker van de meeste doelpunten in één kalenderjaar. Messi deed dat in de wedstrijd tussen Real Betis en Barcelona. De Argentijn had zijn record al in de eerste helft te pakken.

Messi was nochtans lang twijfelachtig voor deze wedstrijd na een blessure die hij opliep tegen Benfica. Gisteren kreeg hij groen licht van Vilanova en de medische staf van Barcelona.

Al na zestien minuten trok Messi zich met zijn 85e goal van het jaar op gelijke hoogte met Gerd Müller. Amper negen minuten later was het record helemaal het zijne. Hij scoorde de 0-2 op het veld van Betis.

Real Betis nog in de eerste helft iets terugdoen. Martin vond na 39 minuten de netten voor de ploeg uit Sevilla. De ruststand bleef 1-2.

Na de rust vielen er enkel nog gele kaarten op te tekenen. Barcelona wint dus zuinig op het vel van Betis. Hét gespreksonderwerp in de Spaanse kranten morgen zal het record van Messi zijn.