Datum: 15/12/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Freethiel
Badash bezorgt Waasland-Beveren gouden driepunter

Waasland-Beveren heeft zijn derde driepunter in vier wedstrijden gepakt. Het effect van de trainerswissel is dus duidelijk voelbaar en de promovendus is goed op weg zich te redden. Tegen Kortrijk was het Badash die de gouden treffer scoorde.

Kortrijk begon de wedstrijd met twee snelle kansen na individuele fouten bij Waasland-Beveren. Eerst profiteerde Capon bijna van een geloste bal van Coosemans en even later ging Dejaegere aan de haal nadat Sonck de bal verloor, maar het gevaar werd telkens in de kiem gesmoord.

De West-Vlamingen domineerden zonder verder grote kansen te kunnen afdwingen. Glen De Boeck had met Sonck voor een extra spits gekozen, maar desondanks kregen zijn jongens geen voet aan de grond. Kortrijk bleef beuken, maar zag elke aanvalsgolf ofwel op de verdediging stukslaan ofwel verprutst worden door de laatste pass die niet precies genoeg was.

En zo kreeg de thuisploeg de kans om een beetje terug in de wedstrijd te komen. Al was een kopballetje van Sonck het enige wapenfeit dat ze konden voorleggen. Al bij al werd het dus een kansarme eerste helft met Kortrijk als betere ploeg.

En dat werd er niet beter op in de tweede helft. Het was lang geeuwen geblazen op de Freethiel. Af en toe een schot van Kortrijk, maar daarmee was ook alles gezegd. Maar Waasland-Beveren toonde meer initiatief en werd daar ook voor beloond. Badash dook bij de eerste paal op bij een voorzet van D'Ulivio en wipte het leer over Keet in doel.

De thuisploeg verdedigde zijn voorsprong met hand en tand en daar vond Kortrijk geen antwoord op. Het bleef bij 1-0 en daarmee doen de jongens van De Boeck een schitterende zaak in de degradatiestrijd.