Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona staat steviger aan de leiding

Barcelona heeft zijn voorsprong in de Primera Division nog wat verstevigd. Thuis tegen Atlético Madrid won het met 4-1. Het zet de hoofdstedelingen zo op negen punten. Real volgt al op dertien punten.

Het begon nochtans niet goed voor Barça. Na een halfuur ontbond Falcao zijn duivels en zette Atléti op voorsprong. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong. Adriano Correia bracht met een droge knal in de linkerwinkelhaak de stand weer in evenwicht. Op slag van rust kwam Barcelona zelfs op voorsprong via Busquets.

In de tweede helft werd de score nog aangedikt tot 4-1, dankzij wie anders dan Lionel Messi. Op het uur maakte hij zijn eerste van de avond, vlak voor affluiten deed hij er nog eentje bij. De Argentijn zit daarmee op 90 doelpunten in 2012. Stilaan lijkt Barcelona zich te mogen gaan opmaken voor een nieuw titelfeest, al is het seizoen nog lang.