Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem verrijst en overklast Racing Genk
Sander De Graeve

Zulte Waregem moest na de 0-5 nederlaag van donderdag opnieuw aantreden tegen Racing Genk. Het was dag en nacht verschil met vier dagen geleden. Waregem speelde sterk en won met 3-2 van de Limburgers.

Sander De Graeve in Waregem

Zulte Waregem was vastbesloten om eenzelfde scenario als dat van donderdag te vermijden, toen verloor het met 0-5 van dit Genk. De thuisploeg drukte Genk van in het begin weg en creëerde tal van goede mogelijkheden.

Leye, Naessens en een bijzonder geïnspireerde Hazard staken meteen de neus enkele keren aan het venster. Berrier kon een vluchschot proberen na een prachtige actie van Hazard maar zijn bal ging voorlangs. Naessens kon van dichtbij een teruggelegde bal van Delaplace niet in doel werken.

Zulte verdient doelpunt

Hoe meer de eerste helft vorderde, hoe meer aanspraak Zulte Waregem maakte op een voorsprong. Aanval na aanval rolde over de defensie van Genk heen. De grootste kansen kwamen voort uit enkele hoekschoppen.

Godeau had er tweemaal op kunnen scoren. Eerst kreeg hij een bal pardoes in de voeten waarna hij op Van Hout besloot. Bij een volgende fase kon hij net niet bij een uitstekende voorzet van Hazard. Van het Genk dat hier donderdag vrank en vrij naar een 0-5 swingde, was weinig terug te vinden.

Deksel op de neus

Karel D’Haene moest in de 35 minuut de thuisploeg eindelijk op voorsprong brengen, hij besloot recht op Van Hout. Twee minuten later kreeg Zulte Waregem het deksel op de neus. Godeau devieerde een bal van Koulibaly in eigen doel.

Even leek het erop dat Racing Genk met een gevleide voorsprong de rust in zou gaan maar Malanda bracht, na een mooie voorzet van Berrier, Zulte Waregem op slag van rust op gelijke hoogte. De bordjes stonden dus gelijk na  45 minuten en daar mocht vooral Genk tevreden om zijn.

Strafschop

Na de koffie bracht Mario Been Joseph-Monrose in de plaats van Plet. Het spelbeeld bleef echter hetzelfde. Zulte Waregem domineerde, Racing Genk onderging. Leye legde een voorzet van Berrier terug met het hoofd naar Naessens maar de spits kon niet afwerken.

Na 58 minuten kreeg de thuisploeg een penalty nadat diezelfde Naessens  neergehaald werd door Koulibaly. Leye zette zich zelfverzekerd voor de bal en trapte de verdiende 2-1 voorbij Van Hout. Berrier kon even later alle twijfel wegnemen. Hij kapte naar zijn linker en knalde mooi binnen.

Hoop voor Genk

Racing Genk bleek het moeilijk te hebben om de twee spitsen, Barda en Monrose te bereiken. Spelers uit beide kampen kondigden donderdag reeds aan dat het vandaag een andere wedstrijd zou worden. Zulte Waregem speelde met het vuur dat donderdag gemist werd. Racing Genk was onherkenbaar. Het kon nog 4-1 geworden zijn via Leye maar Malanda hinderde zijn eigen ploegmaat bij het schieten.

Racing Genk kwam aan het eind nog terug tot 3-2 en ging er nog even in geloven. Hyland knalde voorbij Bossut in doel. Buffel kon bijna de 3-3 scoren maar zijn poging werd afgeblokt. Zulte Waregem blijft na deze overwinning op de tweede plaats staan.