Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Jan Breydel
Lepoint brengt Waaslanders in extremis langszij
Sander De Graeve

Christophe Lepoint kon Waasland-Beveren op twee minuten tijd langszij brengen met een goal en een assist. De bezoekers stonden 2-0 achter na twee goals van Tim Smolders.

Sander De Graeve in Brugge

Het veld lag er werkelijk dramatisch bij in Jan Breydel. Academisch voetbal was onmogelijk. Cercle Brugge begon met veel vuur aan de match en creëerde meteen enkele kansen. Bij één van de eerste mogelijkheden was het al prijs voor de Bruggelingen.

Gudjohnsen kopte hard naar de benedenhoek maar Coosemans weerde de bal af. Bakenga raapte op en kon Evens bereiken. Zijn pass werd door Tim Smolders in doel gewerkt. 1-0 voorsprong voor de rode lantaarn al in de zevende minuut.

Belegering Cercle

Daarna mocht Waasland blij zijn dat het voorlopig 1-0 bleef. Van Eenoo, Bakenga en Gudjohnsen kwamen nog dicht bij een doelpunt. Uchebo ging de doelman nog voorbij maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Cercle Brugge kreeg dan nog bijna het deksel op de neus. Sonck knalde op een zeldzame aanval van Waasland-Beveren hard op Verbist. Lepoint was goed gevolgd maar gleed uit en stond bovendien buitenspel.

Bij de rust stond het 1-0, Cercle was de betere ploeg voor zover er gevoetbald kon worden op het onmogelijke veld. Waasland-Beveren mocht al bij al tevreden zijn met deze milde ruststand.

Tenniswedstrijd

Aan het begin van de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Cercle domineerde maar kon de kansen niet afwerken. Bakenga eiste een hoofdrol op. Hij kon eerst bijna op Coosemans af maar de bal bleef steken in de modder. Daarna ging zijn voorzet-schot voorlangs en vond hij in een latere fase een goed tackelende Coosemans op zijn weg.

Het veld werd steeds schaarser en dus ging het voetbal erop achteruit. De inzet was bij beide ploegen wel aanwezig maar echt veel kansen werden er, zeker door Waasland-Beveren. De bal werd zo'n beetje van de ene naar de andere kant geknald, het leek bij wijlen een tenniswedstrijd met een pigmentje moddercatch.

Tweede Smolders

Toch kreeg Waasland-Beveren tegen de gang van het spel in dé kans op de gelijkmaker. Badash werd mooi vrijgespeeld door Sonck maar trapte veel te zwak op Verbist. Bakenga kreeg aan de overkant dan weer zijn schot niet laag genoeg nadat hij knap aangespeeld wed door Gudjohnsen.

Tim Smolders leek met zijn tweede van de avond alle twijfel weg te nemen. Gudjohnsen zag de middenvelder vrijlopen in de zestien en Smolders bedankte met een doelpunt. Het was ook zijn tweede van het seizoen.

Onwaarschijnlijke terugkeer

Na een chaotische fase gleed Verbist de bal voorbij. Sonck kon vanop twintig centimeter niet tot scoren komen, de bal werd door Cornelis geblokt. Cornelis zou het veld geblesseerd verlaten. Een halve minuut later kwam de goal er dan toch voor Waasland-Beveren. Doumbia bekroonde zijn wedstrijd met een goal op aangeven van Lepoint.

Lepoint bracht even later Waasland-Beveren nog langszij na een mooie vrije trap van Sonck. De bezoekers konden de situatie op drie minuten tijd nog rechttrekken. Dit zal erg hard aankomen bij Cercle Brugge.