Datum: 26/12/2012 18:00
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge mist strafschop en verliest twee punten

Club Brugge is in eigen huis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Kortrijk. Daarmee heeft Brugge onder Garrido nog niet verloren in de competitie, maar Anderlecht kan morgen wel tot dertien punten uitlopen.

De eerste helft had heel weinig om het lijf. Het veld was de hoofdrolspeler in een helft die bol stond van de slechte passes, slordigheden en hobbelende balletjes. Het veld was duidelijk zwaar om te bespelen, wat combinatievoetbal enorm moeilijk maakte. Keet mocht een keer tussenkomen op een kopbal van Refaelov, maar verder bleef het lange tijd stil voor doel.

Gemiste penalty

Mulemo raakte geblesseerd aan de dij, vermoedelijk na een mistrap op het slechte veld. Enkele minuten voor rust moest Keet wel goed uit zijn doel komen om een lange bal op Lestienne te onderscheppen, maar de beste kans was voor Kortrijk. Chavarria kreeg de bal cadeau na een blunder van Kujovic, maar er valt geen doelpunt.

De tweede helft begon veel vuriger dan de eerste helft. Lestienne ging twee keer neer in de grote rechthoek, waarop Club Brugge een strafschop krijgt. Refaelov trapt die zachtjes in de rechterbenedenhoek, waar Keet al klaar ligt om de penalty te stoppen. Via Chavarria werd Club Brugge bijna koud gepakt, maar de bal wordt van de lijn gekeerd door Meunier.

Druk van thuisploeg

Vazquez kwam steeds beter in de match, wat tot enkele combinaties bij Club Brugge leidde. Tchite miste enkele kansen waar meer in zat. Aan de overkant was ook Kortrijk een aantal keren gevaarlijk, via een zwiepende bal van Oussalah en een schot van Chavarria.

Gaandeweg kwam de druk steeds meer van de thuisploeg, maar dat leidde niet meteen tot een doelpunt. Invaller Tricovski kopte net nadat hij het veld op kwam een bal naast het doel en ook Vleminckx kreeg een paar halve kansjes. Het strafschopgebied van Kortrijk werd echter steeds minder bespeelbaar, waardoor het iets makkelijker werd voor de bezoekers om te verdedigen.

Club Brugge zette nog een slotoffensief op, maar het veld werd steeds meer herschapen in een modderpoel. Er kwamen niet meer echt uitgespeelde kansen, waardoor de wedstrijd in een logisch gelijkspel eindigde. Kortrijk schiet daarmee weinig op in de strijd voor play-off 1, terwijl Club Brugge Lokeren over zich naar de derde plaats ziet springen.