Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Daknam
Lokeren houdt punten thuis tegen hekkensluiter
Fabian Morren

Er moet al heel wat gebeuren om Lokeren nog uit de play-off I te houden. De ploeg van Peter Maes versloeg Cercle Brugge met 3-0. Voor Cercle komt de play-off III akelig dichtbij.

De start van Lokeren mocht er zijn. Na zeven minuten leverde dat voortreffelijke begin ook al een goal op. Het was Mijat Maric die de bal na een hoekschop uiteindelijk kon binnenduwen. De thuisploeg ging door op dat goede elan. Eerst miste Mokulu van dichtbij en enkele minuten later vond Harbaoui een uitstekende doelman Verbist op zijn weg. En Cercle? Dat kon één keer dreigen via een schot van Vidarsson.

Lokeren was nochtans gehavend, want Persoons en De Bock geschorst. Bovendien waren Taravel en Patosi geblesseerd. Veel was daar echter niet van te merken. De thuisploeg trok het initiatief volledig naar zich toe en kreeg nog meer kansen. Telkens reageerde Verbist attent. Dat was het geval op een afstandsschot van Saglik en een gevaarlijke kopbal van Mokulu. Dat het “maar” 1-0 stond aan de rust was op dat moment het beste nieuws dat er te rapen viel voor Cercle.

De bezoekers toonden na de rust een heel andere gedaante. Lokeren kwam er nog nauwelijks uit en Cercle ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Dat resulteerde geregeld in paniek in de thuisdefensie. Doelpunten bleven echter uit. Net dat heeft Cercle in de beslissende fase van de reguliere competitie nodig om de play-off III te vermijden.

Cercle drong aan, maar het doelpunt viel aan de overkant. Het was Hamdi Harbaoui die met een strak schot Verbist een tweede keer het nakijken gaf. In blessuretijd maakte invaller De Pauw er ook nog 3-0 van. Cercle zit nu wel in heel slechte papieren. De play-off III ontlopen wordt érg moeilijk.