Datum: 05/01/2013 18:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 18
Valencia zet nieuwe jaar goed in

Valencia is op de eerste speeldag van 2013 met 1-2 gaan winnen in Granada. Door de overwinning komt de ploeg voorlopig op de zevende plaats terecht in de Primera Division. Granada raakt steeds meer in degradatiegevaar.

De thuisploeg was nochtans goed het wedstrijdbegin doorgekomen. Valencia had de beste kansen, maar kon niet tot scoren komen. Aan de rust stond er een logische 0-0 op het bord, waarbij Granada er wel nauwelijks in slaagde om over de middenlijn te raken. Na een uur moest het ook al met tien man verder dankzij twee keer geel voor Mikel Rico.

Het enige schot dat Granada afleverde was iets na rust meteen goed voor de openingstreffer via invaller Angulo. Hij was tijdens de pauze Dani Benitez komen vervangen. Valencia raakte niet in paniek en bleef het doel van Roberto bestoken. Dat leidde uiteindelijk nog tot een overwinning dankzij doelpunten van Jonas en Piatti. Valencia klimt in de stand naar een voorlopig zevende plek, Granada staat maar een schamel puntje boven de degradatieplaatsen.