Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Estadi Olimpic de Montjuic Barcelona
Espanyol knokt zich weg van de degradatieplaatsen

Espanyol heeft in eigen huis drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen de degradatie. Het won met het kleinste verschil van Celta de Vigo.

Espanyol – Celta de Vigo 1-0

De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar creëerden daar weinig doelrijpe kansen mee. Uiteindelijk wisten ze maar een enkele keer op doel te schieten. Aan de overkant ook weinig echt doelgevaar, maar halfweg de eerste helft had Sergio Garcia de thuisploeg wel op voorsprong gebracht.

Uiteindelijk bleef het ook bij dat ene doelpunt, waardoor Espanyol drie hele belangrijke punten meepikt. Het komt nu in de stand naast Celta de Vigo terecht, met twee punten meer dan Granada, de ploeg op de eerste degradatieplaats.

Real Valladolid – Mallorca 3-1

In Valladolid zat het venijn in de staart. In de eerste helft hadden beide teams zich in evenwicht gehouden, met doelpunten van Ebert en Victor. Tot drie minuten voor tijd leek men op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, maar toen drukte de thuisploeg het gaspedaal nogmaals in.

Dat leverde uiteindelijk nog twee doelpunten op: eentje van Oscar Gonzalez en de tweede van de avond van Ebert.