Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Regenboogstadion
Lucky goal breekt ban voor Zulte
Christophe van den Boom

Zulte Waregem heeft Lierse over de knie gelegd. In het Regenboogstadion werd het 2-0. Lierse wist aanvankelijk nog goed mee te voetballen, maar kende pech met het openingsdoelpunt.

In het Regenboogstadion hielden beide ploegen elkaar vrijwel in evenwicht tijdens de eerste helft. In de eerste minuut moest Bossut zich al wel reppen op een schot van El Gabas, maar nadien werd het spel verschoven naar het middenveld.

Lierse hield de ruimte goed klein en toonde ook aanvallend de meeste intenties. Bourabia kon goed doorsteken op El Takky, maar die miste zijn controle helemaal. Aan de overkant kon Berrier uitbreken. Zijn voorzet richting Thorgan Hazard was net iets te hard voor de middenvelder.

Lucky goal

Het tempo lag vrij laag en Lierse bleek de gevaarlijkste ploeg, toch kon het niet voor uitgespeelde kansen zorgen. Net voor het halfuur viel er dan toch een doelpunt, zij het aan de overkant. Een bal uit hoekschop eindigde via de borst van Karel D’Haene in doel. Een lucky goal voor Zulte, dat tot nu toe niet echt kon dreigen.

Naessens wilde snel een vervolg breien aan de voorsprong, maar Malanda kwam net te laat bij een voorzet. Dat was na het doelpunt het enige echte gevaar vanuit de thuisploeg. Zulte Waregem moest het daarna vooral hebben van de vrije trappen, maar die leverden niets op. Ook Lierse kon geen vuist meer maken.

Penalty

Lierse begon sterk aan de tweede helft en Bossut moest een knal van Bourabia uit de winkelhaak tikken. Dat was een uitstekende kans voor de Pallieters, maar even later kregen ze opnieuw een tik te verwerken. Ofori maakte een duidelijk fout op Berrier en de bal belandde op de penaltystip. De Fransman werkte de bal in twee tijden in doel, waardoor de wedstrijd zo goed als gespeeld was.

De dubbele voorsprong deed Zulte goed en ze drukten het gaspedaal in. De bezoekers werden gedwongen tot verdedigen, maar wisten toch enkele kansen te verzamelen. Eerst wrikte Hazurov zich tot de achterlijn en nadien kon Claasen aanleggen, maar beide pogingen bleven zonder resultaat

Berrier

Berrier was een aantal keer dicht bij een derde doelpunt. Sels moest zich reppen op een knal van de Fransman en ook zijn vrije trappen kwamen dicht bij de kooi van Matz Sels. Lierse probeerde nog een paar keer tegen te prikken, maar wist geen grote kansen te versieren.

El Gabas toonde nogmaals dat koppen zijn sterkste kant niet is en zag het leer over vliegen. Davy De Fauw leek de Pallieters een handje te willen helpen en werkte bijna een bal in eigen doel. Bossut kon de netten schoon houden. Door de overwinning blijft Essevee op de tweede plaats in het klassement.