Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Mestalla
Barcelona niet voorbij Valencia
Christophe van den Boom

Valencia en Barcelona hielden elkaar zondagavond in evenwicht. In het Mestalla werd het 1-1. Ever Banega en Lionel Messi zorgden voor de doelpunten.

De Blaugrana begon dominant aan de wedstrijd. Ze eiste het meeste balbezit op, maar wist geen grote kansen te creëren. Valencia stond sterk georganiseerd en loerde op de counter.

Halverwege de eerste helft werd een voorzet van Roberto Soldado nog weggekopt door Gerard Pique, maar het leer kwam voor de voeten van Ever Banega. De middenvelder trapte Los Che op voorsprong. Enkele minuten later werd Pedro foutief neergehaald in de kleine rechthoek. Lionel Messi bracht Barcelona tot op gelijke hoogte vanaf de stip met zijn 34ste competitiedoelpunt van het seizoen.

In de tweede helft ging de wedstrijd goed op en neer. Fabregas had de Catalanen op voorsprong moeten knallen, maar zijn poging doofde uit in het zijnet. Ook Valencia probeerde de druk op te voeren, maar geen van beide ploegen kwam nog tot scoren.

Dankzij het gelijkspel kan Atlético Madrid opnieuw naderen tot negen punten. Dan moet de ploeg van Thibaut Courtois wel eerst voorbij Betis Sevilla.