Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Daknam
Hazard scoort wereldgoal in gelijkspel tussen Lokeren en Zulte Waregem
Sander De Graeve

Lokeren en Zulte Waregem hielden elkaar in evenwicht op Daknam met een 1-1. Lokeren kon iets meer claimen op basis van de kansen. De twee goals waren mooi, vooral de pegel van Hazard in de eerste helft.

Sander De Graeve in Lokeren

Velen keken raar op wanneer de ploegen het veld betraden. Volgens het scheidsrechtersblad stond Copa in de basis maar het was Lazic die het terrein betrad. Lazic hield zich in een spektakelarme eerste helft vooral bezig met warmlopen.

Lokeren was baas in die eerste helft. Zulte Waregem kwam amper aan het doel van Lazic. Deels omdat het de strijd op het middenveld moest afleggen tegen Lokeren, deels omdat Leye vooraan op een eiland stond. Ook de coaches zagen dat het niveau niet hoogstaand was. Peter Maes schreeuwde zich naar gewoonte schor, Francky Dury gaf constant aanwijzingen.

Wereldgoal Hazard

Deze wedstrijd had duidelijk iets geniaal nodig om open te breken en dus deed Thorgan Hazard wat broerlief Eden eerder op de dag lukte, scoren. Hazard was tot dan weinig te zien maar in de 39e minuut zag hij ruimte voor een schot. En wat voor een schot. Met een heerlijke streep in de kruising tekende de huurling van Chelsea voor een wereldgoal. Lazic, die al een hele helft wachtte op een bal om naartoe te zweven, kon er alleen maar naar kijken.

Lokeren kon de  kansen en het balbezit, onder meer Maric en Harbaoui kwamen vaak piepen, niet omzetten in goals. Zulte Waregem ging zo tegen  het spel in met een voorsprong rusten. Nill De Pauw, het mikpunt van veel van de tirades van Maes, kwam niet meer uit de kleedkamer, Balufo viel in.

Gouden wissel

De Spanjaard liet zich meteen opmerken met snedige dribbels en toonde zijn techniek. In de 53e minuut veinsde Balufo tweemaal een schot alvorens verschroeiend met links uit te halen. Bossut zag de bal links van zich in doel verdwijnen. Een gouden wissel van Peter Maes, die zijn Raymond Goethalsprijs als beste coach van het jaar voor aanvang van de wedstrijd ontving.

Lokeren duwde door, Zulte Waregem loerde op de counter. Harbaoui dacht tweemaal de 2-1 gemaakt te hebben maar hij stond buitenspel wanneer hij een afgeweken schot van Persoons binnenduwde. Even later verlengde hij een goede vrijschop op de lat. Berrier dacht aan de overkant: “Wat Hazard kan, kan ik ook”, zijn schot scheerde de kruising.

Het bleef uiteindelijk bij een 1-1 gelijkspel op Daknam. Lokeren zal op basis van de kansen teleurgesteld zijn met dit resultaat. Van Zulte Waregem onthouden we vooral het pareltje van Hazard.