Speeldag: Speeldag 24
Messi behoedt Barça van puntenverlies
Timothy Collard

Barcelona heeft vanavond gewonnen van Granada. Halverwege leek een stunt in de maak. Het team dat enkele weken geleden Real versloeg, leek ook een goeie dag te hebben tegen Barça. Tot koning Messi zich met de zaken ging bemoeien.

Barcelona was gewaarschuwd. Twee weken geleden legde Granada Real Madrid over de knie en vorige week zorgde het team voor het ontslag van coach Paciencia bij Deportivo. Barcelona liet zich toch verrassen. Halverwege de eerste helft bracht Ighalo Granada op voorsprong. Daarna was het vooral verdedigen geblazen bij de nummer 15 uit Spanje. Ze hielden hoe dan ook stand tot aan de rust.

Barcelona bleef rustig en ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Vijf minuten na de koffie zorgde Lionel Messi met zijn 300e Barça-doelpunt voor de gelijkmaker. Alweer een mijlpaal in de carrière van de Argentijnse balvirtuoos.

Messi zou Messi niet zijn mocht hij de wedstrijd niet beslissen. Een kwartier voor tijd kregen de Catalanen een vrije trap op een interessante plek. De Argentijn ging achter de bal staan en bracht Barça langszij, 2-1. Dat was ook meteen de eindstand en zo boekt de fiere leider alweer een overwinning.