Datum: 16/02/2013 20:00
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem 15 competitiewedstrijden zonder verlies

Zulte Waregem heeft opnieuw niet verloren. Het versloeg Waasland-Beveren met 2-0 aan de Gaverbeek. Essevee speelde dominant en verzuimde vooral in de eerste helft om de score hoger te laten oplopen.

Aernout Van Lindt in Waregem

In het wedstrijdbegin leidde het dominante voetbal van Essevee niet meteen tot echt grote kansen. Berrier had wel al enkele keren zijn neus aan het venster gestoken, maar de eerste echte grote kans was meteen raak: Leye stond helemaal alleen na een voorzet van Trajkovski en hij kopte de openingsgoal tegen de touwen.

De rest van de eerste helft verzuimde Zulte Waregem om de score hoger te laten oplopen. Het was net niet koelbloedig genoeg voor doel en had ook de nodige pech. Hazard vond een keer de lat en de paal op zijn weg, een kopbal van Mbaye Leye spatte uiteen op de lat.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld: Zulte Waregem baas en Waasland-Beveren niet in staat een vuist te maken. Leye liet nog enkele keren na om zijn tweede van de avond te scoren. Twintig minuten voor tijd wisten ook de bezoekers de netten te vinden, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Verder was Waasland-Beveren onnoemelijk zwak: geen enkele keer konden ze Bossut echt bedreigen. In het slotkwartier drong ook de thuisploeg niet meer aan en tikte het de bal gewoon rond.

Door de zege blijft Zulte Waregem heel stevig op de tweede plaats. Het zal morgen Club Brugge of Lokeren punten zien verliezen. Waasland-Beveren ziet Beerschot een puntje dichterbij komen, maar is mathematisch zo goed als gered.