Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Mestalla
Valencia met moeite voorbij Mallorca
Christophe van den Boom

Valencia boekte zondag een moeizame zege tegen Real Mallorca. Het werd 2-0. Door de overwinning springt Valencia naar de vijfde plaats in het klassement.

De eerste helft ging goed op en neer. Het balbezit was min of meer gelijk verdeeld over beide ploegen. Valencia probeerde gevaar te creëren, maar op verdedigend vlak vormde Mallorca een sterk blok. Iets voor het halfuur kreeg Valencia een eerste tik te verwerken. Tino Costa maakte een fout op Tissone en liep tegen een rood karton aan.

Het begin van de tweede helft was identiek aan de eerste. Balbezit voor beide ploegen, maar geen echte kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde, drukte Mallorca de thuisploeg meer en meer weg.

Tegen de gang van het spel in kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Ricardo Costa kopt een bal op corner tussen de palen. Tien minuten voor affluiten verdubbelde Roberto Soldado de score. Parejo vond Soldado en die werkte zich in de zestien alvorens hij het leer in de benedenhoek binnenschoof.

Dankzij de overwinning springt Valencia over Real Sociedad naar de vijfde plaats in het klassement. Mallorca bevindt zich in de hoek waar de klappen vallen en staat voorlaatste.