Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Badenovastadion
Freiburg en Frankfurt houden elkaar in evenwicht
Christophe van den Boom

Freiburg en Eintracht Frankfurt kwamen vrijdagavond niet verder dan een scoreloos gelijkspel. De bezoekers zagen in de eerste helft een doelpunt afgekeurd en dat was meteen de enige bal tegen de touwen.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Al snel had het 0-1 kunnen staan toen Stefan Aigner de bal binnentrapte. De scheidsrechter floot hem terug wegens buitenspel. Na zeventien minuten vond Aigner opnieuw de weg naar doel. Zijn schot strandde in het zijnet.

Na de rust kwam Freiburg beter in zijn spel. Het wist zelfs bijna te scoren na een hoekschop. Celozzi keerde de kopbalpoging van Rosenthal van de lijn. Een minuut later deed de verdediger dat opnieuw na een schot van Ginter.

Ook doelman Kevin Trapp van Frankfurt kende een goede avond. In de slotfase pakte hij uit met enkele reddingen en wist zijn team een punt te bezorgen.

Frankfurt blijft voorlopig vierde in de Bundesliga. Freiburg volgt op drie punten en staat vijfde.