Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Twente kan weer niet winnen
Timothy Collard

FC Twente blijft op de sukkel. Het won nog niet in 2013 en vandaag verloor het met 2-1 van Heerenveen. De job van coach Steve McClaren hangt aan een zijden draadje.

Het beloofde meteen een moeilijke avond te worden voor het team uit Enschede. Na een kwartier spelen kwam Heerenveen op voorsprong. Rajiv van La Parra nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Dat was meteen ook de ruststand.

Twente had iets recht te zetten na rust en kwam goed uit de kleedkamer. Hölscher en Bulykin kwamen meteen na rust in de ploeg om het roer om te gooien. Die laatste trok na tien minuten spelen de stand terug in evenwicht. De Rus kopte de voorzet van ex-Gentspeler Roberto Rosales tegen de touwen.

Maar het was Heerenveen dat de drie punten pakte. Tien minuten voor tijd besliste Alfred Finbogasson de wedstrijd voor de Friezen. 2-1 was meteen ook de eindstand en het team van Marco Van Basten duwt Twente zo nog dieper in de put.