Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Freethiel
Wase derby eindigt op brilscore
Timothy Collard

De Wase derby tussen Waasland-Beveren en Lokeren eindigde op een zoutloos 0-0 gelijkspel. Geen van beide teams wist echt te overtuigen tijdens de wedstrijd en een gelijkspel was het logische gevolg. Waasland-Beveren verzekerde zich door het punt wel van het behoud.

Waasland-Beveren begon goed aan de wedstrijd. Nog in de eerste minuut kreeg Stijn De Smet de eerste kans. Zijn schot miste echter kracht en richting. Het goede begin kreeg jammer genoeg geen vervolg. Lokeren herstelde het evenwicht in de wedstrijd en ging rustig op zoek naar mogelijkheden.

Badash vergeet te scoren

Het was evenwel Waasland-Beveren dat ei zo na op voorsprong kwam. Blondelle stak de bal goed binnendoor en Badash kwam alleen voor Lazic. Badash nam de botsende bal in één tijd met zijn rechter en liftte de bal maar net naast het doel. Lokeren diende Beveren meteen van antwoord. Een gevaarlijke voorzet van Dutra draaide aan de verste paal aan alles en iedereen voorbij. Beide teams gingen rusten op de Freethiel met 0-0.

Waasland-Beveren verzekert behoud in eerste klasse

Ook na rust kon Lokeren nooit echt overtuigen tegen een Waasland-Beveren dat moest terugplooien, maar af en toe probeerde tegen te prikken. Walter Balufo was er op het uur dicht bij. Maric zonderde hem alleen af voor doel, maar de middenvelder besloot te flauw naast doel. Maric zelf kreeg ook enkele keren de kans om het te proberen via een vrije trap, maar de Serviër zijn vizier stond vandaag duidelijk niet op scherp. De wedstrijd snakte naar het eindsignaal en in de laatste minuten gebeurde er niets meer.

Waasland-Beveren verzekert door dit gelijkspel het behoud in eerste klasse, nadat Lierse zijn wedstrijd op het veld van Beerschot won. De troepen van Glen De Boeck zijn er dus in geslaagd hun verblijf in eerste klasse te verlengen met een jaar. Lokeren van zijn kant, speelde al voor de vierde opeenvolgend keer gelijk vandaag.