Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Finnbogason de held van Heerenveen

Heerenveen heeft drie belangrijke punten gepakt op het veld van NAC Breda. Het maakte een achterstand goed en won uiteindelijk met 1-2. Matchwinnaar was Alfred Finnbogason met twee doelpunten voor de Friezen.

NAC was in eigen huis nochtans op voorsprong gekomen iets na rust, toen Nemanja Gudelj uithaalde van buiten de grote rechthoek. Een kwartier voor tijd kreeg Finnbogason daarop een strafschop voor de bezoekers, maar hij besloot op de doelman.

Daarmee leek de IJslander de antiheld van de avond te gaan worden, maar met twee doelpunten in de laatste tien minuten werd hij uiteindelijk nog de grote held. Door de 1-2 overwinning pakt Heerenveen nu een zes op zes en lijkt het degradatiegevaar weer helemaal weg. Het heeft nu zeven punten meer dan Roda JC en VVV en springt zelfs over NAC Breda.