Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Veltins-Arena
Pak doelpunten op 25e speeldag Bundesliga
Timothy Collard

Er zijn zaterdagmiddag een pak doelpunten gevallen in de Bundesliga. Maar liefst 17 keer werd de bal in het netje gelegd. Dortmund verloor bij Schalke, terwijl Wolfsburg voor het meeste spektakel zorgde.

Schalke-Dortmund 2-1

Schalke-Dortmund was de mooiste affiche van de 25e speeldag in de Bundesliga. Dortmund moest winnen in de Veltins Arena wilde het koploper Bayern niet nog verder zien uitlopen. Huntelaar en co beslisten daar evenwel anders over.

Na een goeie tien minuten spelen bracht Julian DraxlerDie Königsblauen’ op voorsprong en tegen het einde van de eerste helft verdubbelde Oranje-international Klaas-Jan Huntelaar de score. Na rust bracht Robert Lewandowski zijn team opnieuw in de wedstrijd. Op het uur maakte hij de aansluitingstreffer, maar daar bleef het ook bij voor de troepen van Jürgen Klopp. Met nog negen wedstrijden te gaan, telt Dortmund nu al twintig punten achterstand op autoritair leider Bayern München.

Freiburg-Wolfsburg 2-5

Wolfsburg kwam al vroeg op achterstand tegen Freiburg. Na amper twee minuten spelen bracht Kruse zijn team op voorsprong. Het antwoord van Wolfsburg liet niet lang op zich wachten, vijf minuten na het openingsdoelpunt hingen de bordjes alweer in evenwicht.

Op het kwartier bracht Vieirinha de Wolven aan de leiding en na een twintigtal minuten zorgde Ivica Olic zelfs voor een stevige 1-3 voorsprong. Na rust ging het team van Perisic en Polak gewoon door op zijn elan. Vlak na rust zorgde Olic met zijn tweede doelpunt voor 1-4. Rond het uur leefden ze bij Freiburg nog even op, toen Flum er 2-4 van maakte. Diego nam diep in blessuretijd evenwel alle twijfels weg. Hij zorgde, op aangeven van man van de wedstrijd Olic, voor de 2-5 eindstand.

Greuther Fürth-Hoffenheim 0-3

Hoffenheim won met 0-3 bij laatste in de stand, Greuther Fürth. Roberto Firmino, Joselu en Weis namen elk één doelpunt voor hun rekening. Igor De Camargo en Koen Casteels bleven negentig minuten lang op de bank zitten.