Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Daknam
Persoons kopt Lokeren naar POI
Frank Deckers

Lokeren - Charleroi was een match met weinig inzet. De Waaslanders hadden nog één puntje nodig uit twee matchen om zeker te zijn van Play-off 1. Persoons kon diep in de tweede helft dat punt veilig stellen.

Lokeren was de betere ploeg. Ze creëerden in de eerste helft een resem kansen maar er ging geen enkele binnen. Harbaoui kwam nog het kortste bij een doelpunt maar zijn kopbal werd terecht afgekeurd voor buiten spel.

Charleroi moest het spel ondergaan, ze kregen sporadisch een kans door snel te counteren maar de enige grotere kans verprutste Pollet.

De Waaslanders waren tijdens de eerste helft overtuigend de betere ploeg maar ze konden geen doelpunt maken. David Pollet pakt net voor de rust nog een gele kaart. Junior Dutra en Harbaoui kwamen een paar keer kort bij de 1-0 maar konden het uiteindelijk toch niet afmaken.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Charleroi drong meer aan maar dat resulteerde niet direct in een goede kans. Peter Maes greep op het uur in en stuurde Leko en Mokulu het veld op.

Direct na de wissels kreeg Charleroi een grote kans. N’Ganga kwam centimeters te kort om de bal binnen te tikken. Maar vijf minuten later was het moment van David Pollet daar, hij knalde de bal beheerst en staalhard binnen. Lokeren kreeg de deksel op de neus en moest ondanks dat ze de betere ploeg waren na ruim een uur op zoek naar de gelijkmaker.

De spelers van Lokeren voetbalden de ene kans na de andere bij elkaar maar een sublieme Mandanda hield Charleroi recht. De Waaslanders kregen uiteindelijk toch wat ze verdienden. Koen Persoons tikte de corner van Leko binnen. Hij stond op de juiste plaats om zijn ploeg naar Play-off 1 te koppen.

Lokeren was de betere ploeg op het veld en kon dat uiteindelijk ook omzetten. Koen Persoons was met zijn zesde treffer van het seizoen de held van de avond.