Datum: 09/03/2013 20:00
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Regenboogstadion
Reeks van Zulte Waregem gestopt door Club Brugge

Zulte Waregem heeft na zeventien wedstrijden zonder verlies zijn meerdere moeten erkennen in Club Brugge. Dat won met 1-2 aan de Gaverbeek en komt tot op negen punten in de stand.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zondag bewees Zulte Waregem dat het in de laatste wedstrijd nog de match kan beslissen, vandaag had het een grote mogelijkheid om het eens in de eerste minuut te doen. Na een vrije trap kwam de bal bij Godeau, maar hij schoot net naast de goal van Vladan Kujovic. Ook in de slotminuut van de eerste helft kreeg Zulte Waregem een gelijkaardige kans, maar ook Naessens besloot naast.

Daartussen zagen we vooral gevaar van Club Brugge. Zulte Waregem leek een beetje onder de indruk van het vol stadion en was vooral zeer slordig. Bossut ging een paar keer bijna in de fout, maar kon telkens zelf herstellen. Voorin liepen Naessens en Leye elkaar een paar keer voor de voeten. Of speelde de druk van een mogelijk kampioenschap voor het eerst mee aan de Gaverbeek?

Club Brugge kon in de eerste helft niet profiteren van het overwicht. Vooral Lestienne miste enkele doelrijpe kansen en een doelpunt van Duarte werd afgevlagd voor buitenspel. Daardoor gingen we rusten met een logische brilscore.

Net na rust was het wel meteen raak: Refaelov en Lestienne zorgden voor de voorbereiding en Carlos Bacca scoorde van dichtbij de 0-1. Zulte Waregem had tot dan toe vooral Club Brugge laten komen om te speculeren op een tegenaanval, maar ook toen ze eruit moesten komen lukte het niet voor de thuisploeg om echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg stak vooral veel tijd en energie op sakkeren op scheidsrechter Vervecken, Club Brugge slaagde er niet meer in om de druk om te zetten in doelpunten.

Tussendoor kregen Jim Larsen en Vadis Odjidja wel hun vijfde kaart, waardoor zij er volgende week tegen Lierse niet bij zijn. Ook Steve Colpaert kreeg overigens zijn vijfde kaart van deze competitie, waardoor hij de wedstrijd in Mechelen aan de kant zal moeten zitten.

Twintig minuten voor tijd was de wedstrijd bijna beslist, maar Bossut houdt de 0-2 met een knappe reflex van het scorebord. Dat leek het signaal voor Zulte Waregem om aan te voelen dat de wedstrijd nog niet voorbij was. Het begon gretiger te spelen en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd was het bijna zover, maar de pegel van Berrier spatte uit elkaar op de kruising. Ook De fauw en Leye kwamen dicht bij de gelijkmaker, maar slaagden er niet in te scoren.

Vijf minuten voor tijd viel de beslissing aan de overkant. Bossut duwt een harde bal van Jorgensen in de voeten van Gudjohnsen, die vanuit buitenspelpositie afwerkt. In de blessuretijd maakte Skúlason nog de aansluitingstreffer. Zulte Waregem zette nog een slotoffensief in, maar kon de gelijkmaker niet meer scoren. Door de zege van Anderlecht staat Zulte Waregem nu zes punten achter in de stand. Club Brugge komt tot op negen punten van Essevee.