Speeldag: Speeldag 27
Stadion: De Goffert
Heerenveen uit degradatiezorgen
Jens Van der Borght

Dankzij een vierde opeenvolgende overwinning is Heerenveen uit de degradatiezone. Na de 1-3 winst op het veld van NEC schuiven ze op naar de linkerkolom in het klassement.

SC Heerenveen voetbalde uitstekend voor de rust. Het speelde vier grote kansen bij elkaar, maar wist geen enkele af te werken. NEC-doelman Babos hield tot drie keer toe Finnbogason af. Ook Djuricic raakte niet voorbij de keeper.

Na de rust kwam het team uit Nijmegen tegen de gang van het spel in op voorsprong. Lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten. Via Finnbogason en Djuricic, die scoorde op aangeven van El Ghanassy, bogen de Friezen de wedstrijd op vijf minuten om. Vlak voor tijd legde Djuricic met zijn tweede van de avond de 1-3 eindstand vast.

Met deze overwinning klimt Heerenveen naar een negende plaats in de stand. NEC zakt na een 0 op 9 weg uit de subtop van het klassement. Het bezet de achtste plaats met 36 punten, één punt meer dan het team van Marco Van Basten.