Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV en Vitesse winnen

PSV en Vitesse hebben geen steek laten vallen in de titelstrijd. Beide teams wonnen hun wedstrijd zonder al te veel problemen. VVV komt in de degradatiezone terecht.

PSV-RKC 2-0

PSV Eindhoven domineerde heel de wedstrijd lang in eigen huis tegen RKC. Die dominantie werd al vlug omgezet in een doelpunt. Dries Mertens scoorde met een penalty zijn dertiende van het seizoen. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Wijnaldum de score. Met deze overwinning komt PSV weer alleen aan de leiding te staan.

Den Haag-Vitesse 0-4

Vitesse begon uitstekend aan de wedstrijd. Het kwam na nog geen tien minuten op 1-0 via Wilfried Bony. Hij tekende ook voor de 2-0, wat zijn doelpuntentotaal in de Eredivisie dit seizoen al op 26 brengt.

Na de rust vergrootte Vitesse zijn voorsprong. Het won uiteindelijk met 0-4. Van Ginkel en Havenaar scoorden de doelpunten in de tweede helft.

Dankzij de winst van Vitesse blijft het ongemeen spannend in de Eredivisie. PSV leidt met 56 punten. Ajax en Vitesse volgen beide op twee punten. Feyenoord staat op een vierde plaats met drie punten achterstand op de leider. Ajax en Feyenoord moeten wel beiden morgen aan de slag, tegen respectievelijk AZ en Utrecht.

VVV-Heracles 0-2

VVV komt in steeds grotere degradatiezorgen terecht. Het verloor op eigen veld met 0-2 van Heracles. De uitploeg besliste de wedstrijd op vijf minuten. Everton bracht met zijn negende van het seizoen zijn ploeg op 0-1. Vijf minuten later zorgde Wierik voor de 0-2. Door dit verlies blijft VVV op de voorlaatste plaats op drie punten van nummer 15, Roda JC, en op vier punten van de gedeelde veertiende plaats van AZ en RKC.