Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Estadio La Rosaleda
Málaga verliest tegen Espanyol
Jens Van der Borght

Málaga plaatste zich woensdag voor de kwartfinales van de Champions League. In de competitie breiden ze echter geen vervolg aan dit succes. Ze verloren thuis met 0-2 van Espanyol.

Santa Cruz kreeg na zijn beslissende doelpunt tegen FC Porto een basisplaats tegen Espanyol. Javier Saviola verzeilde hierdoor op de bank. Maar aanvallend bracht de thuisploeg er weinig van terecht in de eerste helft. Málaga had wel veldoverwicht, maar speelde weinig goede kansen bij elkaar.

Vlak na de rust kwam het thuisteam op achtstand. Diego Colotto kopte de 0-1 binnen. Op het uur was de wedstrijd gespeeld. Segio Garcia maakte er 0-2 van. Door de winst van Real Sociedad en het verlies van Málaga zelf, verliest de ploeg van Manuel Pellegrini zijn vierde plek, die recht geeft op een Champions League-ticket. Ze zakken weg naar een zesde plaats in het klassement. Espanyol blijft op de dertiende plaats staan.