Speeldag: Speeldag 30
Stadion: White Hart Lane
Tottenham laat steek vallen tegen Fulham
Jens Van der Borght

Tottenham plaatste zich na een zinderende wedstrijd tegen Internazionale voor de kwartfinales van de Europa League. In de Premier League verloor het echter dure punten in de strijd om een Champions League- ticket.

In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren. Tottenham, met Vertonghen en Dembélé in de basis, speelde enkele kleine kansen bij elkaar, maar kwam niet tot scoren. Fulham wachtte af en kon pas vlak voor rust een eerste keer op doel schieten, maar Sidwell mikte de bal over de lat. Er werd gerust met een logische 0-0 stand.

Vijf minuten na de rust kwam Fulham uit het niets op voorsprong. Riether bediende Berbatov en die zorgde voor de 0-1 tegen zijn ex-club. Kort daarna moest Hangeland de 0-2 maken, maar de Noor kopte naast. Schwarzer verhinderde Defoe nog tot twee keer toe om gelijk te maken, waardoor het team van Martin Jol de drie punten mee naar huis kon nemen.

Door dit verlies kan Chelsea later op de avond over Tottenham springen naar de derde plaats in het klassement. Daarvoor moeten ze wel eerst thuis winnen van West Ham United. Fulham stijgt naar de tiende plaats in het klassement.